BRATISLAVA - Kto má rád pečienku, môže si z nej pripraviť chutné jedlo, jednoduché a finančne celkom nenáročné jedlo.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g hovädzej pečene, olej na vyprážanie, 1 cibuľu, 1 malý paradajkový pretlak, 100 g údenej slaniny, hladká múka, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
1. Pečienku zbavíme blán, nakrájame na 4 rezne, okraje narežeme. Obalíme v hladkej múke a prudko z oboch strán opečieme na oleji.
2. Vyberieme ju na tanier.
3. Vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, vložíme rezne, zalejeme vodou a udusíme. Pred dodusením dochutíme soľou a mletým korením.
Podávame preliate opraženou slaninou, s ryžou a kyslou uhorkou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies