FOTO Recept: Druhý sviatok Vianočný

NETKY.SK • 26 December 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Druhý sviatok Vianočný

BRATISLAVA - Už sme mali rybu, šalát, rybaciu polievku, bravčové mäsko. Chce to zmenu. A čo takto pečenú kačicu? No trochu ju vylepšite. Potrite ju medovou marinádou. Určite si pooblizujete prsty.

slovakia

left justify in out

Zeleninová polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

2 kuracie prsia, 150 g strúhaného parmezánu, 200 ml bieleho vína, 2 mrkvy, ½ zeleru, 1 ČL mletej sladkej papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 zväzok jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 1 liter vývaru, 1 bobkový list, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie, rezance,

 

Príprava:

Na oleji opražíme na malé kocky nakrájané kuracie prsia, pridáme prelisovaný cesnak a soľ. Potom pridáme zeleninu nakrájanú na tenké pásiky, paradajkový pretlak, mletú papriku, víno a vývar. Vložíme bobkový list a varíme do zmäknutia. Nasypeme rezance a uvaríme ich. Polievku dochutíme mletým korením a petržlenovou vňaťou. Podávame posypané strúhaným syrom.

 

img

 

Kačacie prsia s medom.

Suroviny pre 4 osoby:

800 g kačacích pŕs, 100 g jabĺk, medovú marinádu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, vegetu,

 

Príprava:

1. Kačacie prsia nakrájame na hrubšie pláty, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Podlejeme troškou vody, pridáme vegetu a udusíme do mäkka.

 

img

 

2. Potom pridáme nastrúhané jablká a medovú marinádu. Chvíľku spolu podusíme.

 

img

 

img

 

3. Podávame s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies