Bratislava – Rizoto poznáme asi všetci. Klasický recept, ktorý neobsahuje lepok a preto si ho môžu dovoliť pripraviť aj celiatici.
Suroviny pre 4 osoby:
600 g bravčového pliecka, 2 cibule, 1 balík mrazenej zeleniny(mrkva, hrášok) soľ, mleté korenie, sladká mletá paprika, 2 šálky ryže,
Príprava receptu:
1. Ryžu si pripravíme podľa vlastného receptu.
2. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso a orestujeme.
3. Potom pridáme zeleninu a podlejeme vodou. Pridáme koreniny a soľ a dusíme do mäkka. Podľa druhu mäsa. Mäso necháme také mokré, aby rizoto bolo šťavnaté. Takže podlievame a dusíme, aby ostala šťava.
4. Ryžu vysypeme do misy, pridáme mäso so zeleninou aj so šťavou a zmiešame.
5. Podávame so zeleninovým šalátom alebo so sterilizovanou uhorkou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies