FOTO Prvá etapa je úspešne dokočená, v Dunajskej Strede bude MOL Aréna a MOL Akadémia

NETKY.SK • 16 November 2016, 13:41 • 2 min
FOTO Prvá etapa je úspešne dokočená, v Dunajskej Strede bude MOL Aréna a MOL Akadémia

DUNAJSKÁ STREDA - Fortunaligový futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda čaká v sobotu proti AS Trenčín prvý domáci súboj na novom štadióne. Vedenie klubu zo Žitného ostrova zorganizovalo tlačovú besedu, na ktorej predstavilo verejnosti vybudovanú akadémiu a nový stánok.

slovakia

left justify in out

Na stredajšej tlačovej konferencii vystúpili majiteľ Oszkár Világi, architekt firmy ADIF Csaba Ambrus, zástupca firmy MOL György Bacsa a Alexander Gyurkovics, konateľ spoločnosti AVA Stav, ktorá stavbu realizovala. Ukončila sa prvá etapa Akadémie FC DAC 1904, v rámci ktorej budú mať družstvá k dispozícií 6 ihrísk, z toho dve s umelým a štyri s prírodným trávnikom. Do užívania odovzdali aj šatne a technické zázemie.

 

"V priestoroch Akadémie v budúcnosti pribudne ďalších päť futbalových ihrísk a hlavná budova s tribúnou. Po ukončení celej investície v roku 2018 bude Akadémia poskytovať možnosť prípravy všetkým tímom klubu FC DAC 1904. Celkové plánované náklady na výstavbu DAC Akadémie predstavujú 9,3 milióna eur. Aby sme mali úspešný klub, potrebujeme mať infraštruktúru, vzdelaných trénerov a hráčov," povedal Világi.

 

Do užívania odovzdali dve nové tribúny DAC Arény s kapacitou 6839 miest. Výstavba trvala od júna do novembra 2016. Ihrisko oproti pôvodnému stavu otočili o 90 stupňov. "Videli sme prvú fázu, kde je zastavaná plocha 54.000 metrov štvorcových. V druhej fáze príde k výstavbe hlavnej tribúny, kde budú kabíny hráčov, VIP priestory. Treťou fázou je výstavba D-tribúny na mieste starej hlavnej tribúny. Hlavným prínosom je, že zostala na mieste starého štadióna. Je to športová a turistická atrakcia. Cieľom bolo ponechať identitu klubu, preto je aj kombinácia sedadiel žlto-modrá. Cieľom bolo, aby fanúšikovia boli čo najbližšie k ihrisku," vysvetlil výstavbu architekt Csaba Ambrus.

 

Člen predsedníctva skupiny MOL a podpredseda predstavenstva DAC Arény György Bacsa prezradil prvú novinku. "Aréna aj Akadémia od budúcej sezóny bude niesť názov MOL Aréna a MOL Akadémia. Je to proces budovania infraštruktúry svetovej úrovne. Spoločnosť je známa v strednej Európe, 15 rokov aj na Slovensku prostredníctvom firmy Slovnaft. Je to dlhodobá investícia voči DAC aj mestu Dunajská Streda, nejde o jednorazový projekt. Robíme to aj v ďalších regiónoch, kde je skupina zastúpená."

 

Doterajšia investícia má hodnotu 11 miliónov eur, konečná odhadovaná suma sa bude pohybovať na úrovni 22 miliónov eur. DAC Aréna bude po dokončení vyhovovať predpisom UEFA pre štadióny štvrtej kategórie. Znamená to, že na novom štadióne sa budú môcť organizovať medzinárodné a reprezentačné stretnutia. Celková kapacita po dokončení bude približne 13.000 miest.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies