FOTO Protivládne demonštrácie vo Venezuele si vyžiadali už takmer 70 životov

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 08:36 • 2 min
FOTO Protivládne demonštrácie vo Venezuele si vyžiadali už takmer 70 životov

CARACAS - Čoraz násilnejšie opozičné protesty proti venezuelskej vláde si vyžiadali ďalšiu obeť. Smrťou 17-ročného chlapca sa ich počet zvýšil na 68, napísala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tínedžer zomrel v stredu počas pouličných zrážok medzi opozičnými demonštrantami a vládnymi bezpečnostnými zložkami v obvode Chacao vo východnej časti Caracasu. Novinárov o tom informoval David Smolansky, starosta mestskej časti El Hatillo hlásiaci sa k opozícii.

 

Vláda v oficiálnom vyhlásení uvádza, že mladík zahynul po tom, ako mu v rukách vybuchla podomácky vyrobená nálož. Opozícia tvrdí, že zomrel po zásahu kanistrom so slzotvorným plynom.

 

Agentúra DPA uviedla, že iba v stredu pri protestoch a bitkách utrpelo zranenia 200 ľudí.

 

Venezuela sa zmieta v najhoršej hospodárskej kríze vo svojej datovanej histórii. Popri inflácii trpí obyvateľstvo nedostatkom základných potrieb ako potraviny a lieky.

 

FOTO Nemocnica hrôzy: Venezuela zažíva zdravotnícku krízu, lekári nemajú lieky ani nástroje

 

Pouličné protesty sa v tejto latinskoamerickej krajine konajú už dva mesiace. Občania žiadajú odstúpenie vlády prezidenta Nicolása Madura a vypísane predčasných volieb. Vláda podľa nich okrem iného tvrdo porušuje ľudské práva.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies