FOTO Primátor Nosko zaplával "stovku" ako prvý, radšej má ľadovú vodu

NETKY.SK • 29 December 2014, 17:37 • 2 min
FOTO Primátor Nosko zaplával "stovku" ako prvý, radšej má ľadovú vodu

BANSKÁ BYSTRICA - Urobiť niečo pre svoje zdravie a zhodiť po vianočných sviatkoch nabraté kilogramy je cieľom každoročnej Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky, ktorú odštartovali dnes presne napoludnie v mestskej plavárni na Štiavničkách v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Až do utorka (30.12.) do 12.00 h si obyvatelia i návštevníci mesta môžu prísť zaplávať a prekonať tak vlaňajší rekord, keď sa do akcie mesta zapojilo 1402 účastníkov, ktorí plávali 100 metrov na čas.
     

Ako prvý skočil do bazénu primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. "Stovku" pre zdravie zaplával za 1 minútu 57,5 s. "Keď som sem išiel, dostal som výzvu, či to dám pod dve minúty a som rád, že to vyšlo. Chodím síce plávať, ale obľubujem skôr ľadovú vodu," reagoval pre TASR Nosko. Je dlhoročným členom miestneho klubu ľadových medveďov, najpočetnejšieho na Slovensku a nevynechal ani tohtoročné Štefanské plávanie na Motyčkách pod Donovalmi.
     

"Preferujem skôr ľadovú vodu, má svoje čaro, je to adrenalín," dodal banskobystrický primátor. Na otázku TASR, či dnes skôr zhadzoval nabraté kilogramy, alebo "len" športoval, konštatoval: "Počas štedrých Vianoc človek nejaký ten kilogram naberie, ale ja som celé sviatky strávil aktívne behaním. Včera sme boli so synom na Štefáničke zašliapať si, bol som sa tiež okúpať v ľadovej vode, snažím sa aktívne využívať voľný čas."
     

Nosko verí, že tohtoročná návštevnosť plaveckej 24-hodinovky prekoná vlaňajšiu, podobne, ako tomu bolo na vianočnom primátorskom punči. Nevylúčil, že možno ešte aj dnes večer si príde na Štiavničky zaplávať.
     

"Som veľmi rád, že jedno z prvých podujatí, ktoré ako primátor mesta otváram, je práve Banskobystrická 24-hodinovka. Toto podujatie prináša medzi sviatky konca roka pohyb a pripomína nám, že je dôležité starať sa o svoje zdravie," uzavrel primátor.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies