FOTO Pri cestách pribudnú billboardy, ktoré majú vyzývať na zodpovednosť v premávke

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 12:18 • 2 min
FOTO Pri cestách pribudnú billboardy, ktoré majú vyzývať na zodpovednosť v premávke

BRATISLAVA – Pri slovenských cestách pribudne do konca tohto roka spolu 800 billboardov, ktoré budú upozorňovať účastníkov cestnej premávky na následky ich prípadného nezodpovedného správania.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom brífingu o tom informoval viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel. Projekt dostal názov „Zodpovedne na ceste, bezpečne v cieli“ a spolu s Prezídiom Policajného zboru sa na ňom podieľa spoločnosť BigMedia.

 

„Znižovanie počtu dopravných nehôd a ich následkov nie je len záležitosťou polície, k bezpečnosti na cestách musí prispieť celá spoločnosť, aj všetci účastníci cestnej premávky. Teší ma, že si to čoraz viac uvedomujú, o čom svedčí aj tento, v tomto roku určite nie posledný dopravno-preventívny projekt. Verím, že sa nám spoločne podarí zachrániť čo najviac životov,“ povedal Ábel. Polícia za reklamné plochy pri cestách neplatí.

 

Minulý rok prišlo pri nehodách o život 274 osôb, z nich bolo 139 vinníkov a 135 nevinných ľudí. Za dva mesiace tohto roka zomrelo 34 osôb, až 53 percent z nich tvoria najzraniteľnejší účastníci, a to chodci.

 

V roku 2015 policajti vykonali približne 2000 preventívnych akcií pre viac ako 50.000 detí materských škôl, žiakov základných škôl a stredoškolskú mládež. Na viac ako 230 stretnutiach policajti pripomenuli staršej generácii základné zásady bezpečného správania v cestnej premávke s cieľom zvýšenia ich vlastnej bezpečnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies