FOTO Peter Sagan sa oženil: Na svadbu prišiel v kožuchu!

NETKY.SK • 11 November 2015, 18:07 • 2 min
FOTO Peter Sagan sa oženil: Na svadbu prišiel v kožuchu!

DOLNÝ KUBÍN – Náš najlepší cyklista Peter Sagan (25) si dnes vzal za manželku svoju priateľku Katarínu Smolkovú (27)!

slovakia

left justify in out

Obrad sa konal v rímskokatolíckom kostole v Dolnom Kubíne. Cirkevný obrad sa mal začať na pravé poludnie, ale hlavní aktéri sa o čosi oneskorili. Ženich sa na miesto obradu dostavil na zelenom trabante a nevyhol sa tradičnému oravskému zvyku prepíliť si cestu k neveste. Na pomoc pri pílení kmeňa stromu si podľa serveru pluska.sk vzal aj motorovú pílu. Cestu do kostola si budúci novomanželia museli prekliesniť aj s pomocou bezpečnostnej služby. 

 

 

Dvojica si svoje „áno“ povedala krátko pred 13. hodinou. Už od rána sa pred kostolom zhromažďovali fanúšikovia a televízne štáby. Nevesta prišla na bielom veteráne v krásnej dlhej bielej róbe. Peťo prišiel v zelenom trabante a na sebe mal veľký čierny kožuch.

 

 

Na svadobný obrat prišiel aj Peťov brat Juraj, jeho masér Maroš Hlad, jeho tímový kolega Michal Kolář, jeho mediálny manažeŕ Jozef Korbel s manželkou a Peťov manažér Giovanni Lombardi. Majiteľ tímu Tinkoff-Saxo Oleg Tiňkov na svadbu neprišiel.

 

 

 

 

Svadobná hostina s okolo stovkou hostí by mala vypuknúť o pár hodín neskôr v hoteli Kempinski v Štrbskom Plese.

 

Pár je vo vzťahu niečo vyše dvoch rokov, Smolková pochádza z Dolného Kubína a výborne ovláda tri cudzie jazyky - angličtinu, nemčinu a francúzštinu. Je finalistkou Miss Universe 2007, stará sa o niektoré priateľove reklamné aktivity, pôsobí ako jeho PR manažérka a sprevádza ho aj na niektorých pretekoch či sústredeniach.

 

Michael Kolář, z rovnakej stajne Tinkoff-Saxo ako Sagan, bol jeden z mnohých cyklistov, ktorí prišli Petrovi zapriať. "Nech im to hlavne vydrží a nech sú spolu šťastní. Nemyslím si, že sa v cyklistickom života Petra niečo zmení. Možno bude rýchlejší, nad sebou mal vytvorenú bránu z kolies, možno aj preto, aby sa mu aj naďalej pod manželskou strechou darilo tak ako doteraz. Manželstvo určite pomôže, keď niekoho milujete a máte ho po boku, môžete sa naplno venovať tomu, čo vám ide najlepšie. Pokoj z manželstva si určite do svojich povestných šprintov neprenesie, naďalej bude rovnaký búrlivák v dojazdoch."

 

Prvý Saganov tréner Peter Zánický načrel v spomienkach do dávnej minulosti. "Myslím si, že Peťo je profesionál, keď má tréning, trénuje, keď má byť doma, tak tomu zasa všetko ostatné podriadi. Ku Katke bol galantný, vždy splnil, čo sľúbil. Samozrejme, odtrénovať musí aj naďalej všetko, čo treba, to mu zostane. Chalani na svadbe urobili cyklistickú symbolickú bránu, myslím si však, že ďalší jeho kolegovia z Tinkoff-u ani nevedia, že sa dnes Peter oženil, on vie jednoducho vždy niečím prekvapiť."

 

Peter Zánický pozná Sagana od detstva. "Od deviatich rokov, pre mňa to bolo dnes dosť emotívne. Malý chlapček dospel, teraz je pred oltárom, už dospelý muž. Históriu som si v rýchlosti premietol a verím, že mu bude fajn. Nezvažujem plusy a mínusy, čo tým získa, alebo stratí, teraz to bude mať možno horšie v tom, že všetci mu spomenú pri rôznych udalostiach fakt, že je ženatý, aj vo chvíľach, keď sa mu nemusí dariť. Je však profesionál, bude to o nohách, konkurencii a ďalších okolnostiach."

 

Brat Juraj Sagan, kolega z Tinkoff-u, svojmu mladšiemu súrodencovi prozaicky zaželal: "Všetko dobré, nedal mi však žiaden príklad, na manželstvo mám ešte čas. Je to mladší brat, opäť ma predbehol, taký je život. Atmosféra bola pred kostolom krásna, radosť pozerať na ľudí a vnímať Petrovu popularitu."

 

Jozef Korbel, mediálny manažér, našiel vhodné prirovnanie: "Vnímal som, že prší, manželom pršalo aj šťastie, verím, že na celý život. Petrovi som poprial, aby nikdy v živote nezabalancoval. Aj keby náhodou zišiel z cesty a spadol, aby sa rýchlo postavil, tak ako to on vie. Manželstvo určite zvládne podobne, ako zvláda rôzne situácie na bicykli, myslím si, že obaja sa našli, považujem ich za ideálny pár."

 

Mama Helena Saganová zopakovala to najčastejšie, čo pri želaniach odznievalo. "Hlavne zdravie a šťastie, to je najdôležitejšie. Príliš sa toho nezmení, veľa sa už naučil. Nemyslím, že zodpovednosť u neho narastie, no spolu s manželkou bude už iná, dvojnásobná. Život napokon sám ukáže, ako na neho sobáš zapôsobí."

 

Otec Ľubomír Sagan si zavtipkoval. "Neustále prežívam tieto chvíle, aj včera som prežíval, no niečo iné, keď ma psík uhryzol do tváre. Petrovi želám toleranciu, odpustenie, lásku, zdravé deti, aspoň zo päť, aby sme sa mohli vytešovať. Na cyklistiku manželstvo nebude mať vplyv, len si prajem, aby bol taký 'priemerný' ako doteraz," zasmial sa.

 

V kostole sa premlelo viacero významných hostí, medzi inými šéf talianskej agentúry DMTC Marco Del Checcola. Aj medzi fanúšikmi zaujali mnohí, napríklad Karol Lipovský z Trnavy so slovenskou zástavou spestrenou dúhovou výšivkou. "Už niekoľko rokov chodíme po všetkých svetových podujatiach, nevynechali sme ani toto manželské. Cyklistika je ťažký šport, aj toto rozhodnutie bolo ťažké, no určite sa zle nerozhodol. S Katkou si rozumejú, čo je zrejmé už z tohto sobáša. Bude mať výbornú manželku, ktorá mu pomôže aj v samotnej cyklsitike."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies