FOTO Neuveriteľné: Tento muž zaplatil 9 miliónov za evidenčné číslo

NETKY.SK • 7 November 2016, 15:24 • 2 min
FOTO Neuveriteľné: Tento muž zaplatil 9 miliónov za evidenčné číslo

DUBAJ – Žiadne superluxusné auto v Spojených Arabských Emirátoch nie je kompletné bez jednociferného evidenčného čísla. Arabskí miliardári platia za tieto ŠPZ horibilné sumy, ktoré sa pohybujú v miliónoch dolárov.

slovakia

left justify in out

Dubajský developer Balwinder Sahni veľmi túžil mať na evidenčnom čísle svojho auta číslo 5. Chcel ho až tak veľmi, že za neho v aukcii ponúkol 33 miliónov dirhamov (v prepočte asi 9 miliónov dolárov).

 

 

 

Je to jedna z najvyšších súm, akú kedy človek zaplatil za ŠPZ, avšak stále neprekonal biznismena z Abú Zabí, ktorý zaplatil za evidenčné číslo 14 miliónov dolárov.

 

Sahniho nákup mu však priniesol aj veľa popularity. Nemôže ísť von, bez toho aby ho niekto zastavil a nepožiada o fotografiu. Niektorí ho však zastavia a povedia mu, že zbytočne plytvá peniazmi. „Je to ťažké, ľudia o mne hovoria bez toho, aby vedeli, kto som,“ povedal Sahni pre CNN a dodal, že samého seba opisuje ako „jednoduchého muža“.

 

Jednociferné ŠPZ teraz zdobia už dve zo šiestich jeho Rolls Roycov a ďalšie dva si objednal. Číslo 9 na svojom druhom aute značky Rolls Royce vydražil za 24,5 miliónov dirhamov (asi 6,7 miliónov dolárov) počas aukcie minulý rok.

 

V Dubaji nie je žiadna daň z príjmu, a tak Sahni berie nákup drahých ŠPZ ako príspevok mestu, v ktorom žije a obchoduje. Erí, že jeho peniaze pôjdu na charitu a na vylepšenie infraštruktúry mesta. „Mesto mi dalo veľa,“ povedal Sahni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies