FOTO Ľudské slzy odhalili tajomstvo: Ich štruktúra sa mení podľa našich emócií!

NETKY.SK • 8 November 2017, 12:02 • 2 min
FOTO Ľudské slzy odhalili tajomstvo: Ich štruktúra sa mení podľa našich emócií!

Verili by ste, že ľudské slzy vyzerajú pod mikroskopom zakaždým inak, v závislosti od emócií, ktoré ich spôsobili?

slovakia

left justify in out

Plač je absolútne prirodzeným prejavom emócie, dokonca môže niekedy pôsobiť uvoľňujúco. Niektorí z nás sú citlivejší, iní sa za slzy hanbia. Rozhodne však nie je prečo, každý z nás občas potrebuje odbúrať napätie.

 

Ľudia majú na plač mnoho dôvodov, ktoré sa netýkajú vždy len smútku. Slzičku pustíme aj vtedy, keď sme dojatí, šťastní, nahnevaní, pri krájaní cibule, ale aj keď sa veľmi smejeme. Doteraz sa slzami nikto bližšie nezaoberal. K zaujímavým zisteniam však nedávno prišla umelkyňa pri práci na svojom projekte.

 

Fotografka Rose-Lynn Fisher si v živote prešla mnohými zložitými situáciami. Prežila veľa trápenia. Vlastný život ju doviedol k tomu, že sa aj vo svojej profesii začala viac zaoberať emóciami. A od nich sa dostala až k slzám. Tak vznikol jej projekt Topografia sĺz.

 

Rose-Lynn sa rozhodla, že sa pozrie na túto kvapôčku bližšie. Oslovila vedcov, ktorí jej sprostredkovali profesionálnu techniku, špeciálne mikroskopy, pomocou ktorých mohla pozorovať vzorky. Začala od seba a odhalila fascinujúce skutočnosti. Každá slza malá inú štruktúru súvisiacu s emóciou, počas ktorej vznikla.

 

Tento objav mimoriadne zaujal aj samotnú vedeckú obec, preto sa rozhodli, že do výskumu zapoja aj iných dobrovoľníkov. A naozaj, aj toto rozsiahlejšie pozorovanie dokázalo, že slza vyzerá zakaždým inak, pričom podlieha psychickému rozpoloženiu jednotlivca, ktorý ju vyprodukuje.

 

Pozrite, aké čarovné sú zblízka.

 

img

Smútok

 

img

     Súcit

 

img

               Oslobodzujúce slzy

 

img

Spomienky

 

img

Zabúdanie

 

img

Smiech

 

img

Slzy od cibule



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies