FOTO Kam vyraziť za teplom na konci sezóny? Ohrejete sa v Egypte, Grécku ale aj u nás doma na Slovensku!

NETKY.SK • 16 Október 2018, 15:23 • 2 min
FOTO Kam vyraziť za teplom na konci sezóny? Ohrejete sa v Egypte, Grécku ale aj u nás doma na Slovensku!

BRATISLAVA - Slniečko u nás už pomaly stráca silu. Chcete si leto trochu predĺžiť? Vyrazte na výlet na slnečné pláže. Sú po sezóne nielen lacnejšie, ale aj pokojnejšie a prázdnejšie. Prinášame vám tipy na najlepšie posezónne dovolenky.

slovakia

left justify in out

Pre tých, ktorí si chcú užiť bez detí

 

Máte už odrastené deti a chcete si užiť pokojnú dovolenku, ktorá vás navyše zbaví zdravotných neduhov? Vyrazte na taliansky ostrov Ischia, kde termálne liečivé pramene vyvierajú nielen v rade hotelov, ale aj na plážach. Kombinácia termálnych bazénov, vyhriateho mora a večne zeleného ostrova je ideálnym miestom pre relaxáciu na konci leta. Ak si chcete len užívať pokoj, skúste moderný trend, hotely bez detí. "Adults only" hotely, teda hotely len pre dospelých, garantujú naozajstný pokoj. Trebárs v Spojených arabských emirátoch.

 

img

Ischia Zdroj: Pixabay

 

Chcete poznávať pamiatky?

 

Kréta je najjužnejší grécky ostrov, Rhodos najslnečnejší. Preto sú aj na sklonku sezóny jasným tipom pre dovolenku, ktorú možno navyše kombinovať s množstvom výletov a poznávaním historických pamiatok a prírodných krás. V kombinácii s famóznou gréckou kuchyňou nie je čo riešiť. S jeseňou je Rhodos aj cenovo veľmi atraktívny. Veľkú porciu pamiatok nájdete aj na neďalekej tureckej pevnine, ktorá zdieľa s Gréckom podobnú históriu. Medzi najväčšie lákadlá patrí vyše tridsať metrov vysoká Červená veža v Alanyi, mešita Andizli z 13. storočia, v Side sa zase nachádza rada pamiatok z doby antiky. Úžasné sú aj dve národné parky - Olympos a Termessos.

 

img

Ostrov Karpathos Zdroj: Pixabay

 

Chcete si zašportovať?

 

Športovci to majú jednoduché. Hotelové fitness centrá sú dnes bežné úplne všade a ísť si zabehať po pláži môžete tiež kdekoľvek. Lenže niekde vám ponúknu aj niečo navyše. Okrem slnečného počasia je v Egypte aj celý rad veľmi kvalitných hotelov, ktorého animátori sú certifikovaní fitness tréneri. V cene zájazdu tak možno získať aj odbornú asistenciu a parťáka na cvičenie. Stačí sa len poradiť s tými, ktorý boli na dovolenke v Egypte alebo v kvalitnej cestovnej agentúre. Množstvo informácií tiež získate z rôznych cestovateľských blogov. 

 

img

Asuán Zdroj: Pixabay

 

Hľadáte len povaľovanie a ničnerobenie?

 

Široké pláže s jemným pieskom, luxusné hotely, pamiatky, mestá i príroda na výlety. To všetko nájdete v Turecku, ktoré sa tento rok predáva za výborné ceny. Ani na konci sezóny tú neklesá kvalita vyhlásených all-inclusive služieb. Človek ani nemá potrebu opúšťať hotelový rezort, ak je z takzvaných "povaľovačov". Turecko v týchto dňoch ponúka krásne pláže, dostatok slnečného svitu a skvelé služby. V tomto ohľade možno odporučiť konkrétne tureckú riviéru s letoviskami Alanya či Kemer.

 

img

Kemer Zdroj: Pixabay 

 

Nemáte radi more a uprednostňujete hory? Oddýchnete si aj na Slovensku!

 

Nemáte radi more a piesok medzi prstami na nohách? Za teplom môžete vyraziť aj u nás. Napríklad do vyhlásených kúpeľov v Rajeckých Tepliciach, Tenčianskych Tepliciach, Turčianskych kúpeľov, Piešťanskych kúpeľov či do Bardejova. Napríklad Rajecké kúpele majú podobu antických kúpeľov, liečivá termálna voda tu má okolo 37 stupňov Celzia a vo všetkých kúpeľoch majú tu aj saunový svet. Schladiť sa môžete pri výletoch do malebnej Rajeckej doliny či na túrach jesennou Malou Fatrou.

 

img

Trenčianske Teplice Zdroj: Pixabay

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies