V Čechách postriekali kečupom múr ruskej ambasády

NETKY.SK • 18 Apríl 2021, 11:21 • 2 min
V Čechách postriekali kečupom múr ruskej ambasády

PRAHA - V Česku bolo zadržaných sedem ľudí, ktorí postriekali kečupom múr ruskej ambasády.

slovakia

left justify in out

Česká polícia v noci zo soboty na nedeľu zadržala sedem ľudí, ktorí postriekali kečupom múr pred ruským veľvyslanectvom v Prahe. Kečup v tomto prípade symbolizoval krv, a mal pripomenúť dve obete výbuchu muničných skladov vo Vrběticiach, do ktorého podľa včerajších zistení, mali byť zapletení ruskí agenti. Spravodajská televízia ČT24 informovala, že vec je prešetrovaná ako priestupok. 

 

img

 

„Teroristický režim"“ruského prezidenta Vladimira Putina „má na rukách krv, teraz už aj českých občanov,“ povedal pre TV Nova jeden z účastníkov "útoku". Celá udalosť odohrala približne o 2.00 h ráno. Dnes ráno bol už múr ambasády vyčistený.

 

Jan Hamáček, český vicepremiér a dočasný minister zahraničných vecí,  v sobotu oznámil vyhostenie 18 pracovníkov ruskej ambasády v Prahe. Dostali na to čas 48 hodín. Sú podozriví zo zapojenia sa do výbuchu muničných skladov v obci Vrbětice v Zlínskom kraji z októbra a decembra 2014.

 

Súvisiaci článok: Česko vyhostí 18 ruských diplomatov, pretože sú dôstojníkmi tajných služieb



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona