FOTO Hrdinovi, ktorého znetvorilo 10 000 voltov elektriny, transplantovali novú tvár: Vyzeral som ako zombie

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 08:14 • 2 min
FOTO Hrdinovi, ktorého znetvorilo 10 000 voltov elektriny, transplantovali novú tvár: Vyzeral som ako zombie

INDIANA - Mitch Hunter vo veku 21 rokov utrpel vážne poranenia, keď pomáhal vodičke, ktorá nabúrala do pylónu s elektrinou.

slovakia

left justify in out

Ženu zachránil, no jeho zasiahlo 10 000 voltov, ktoré ho pripravili o nohu a jeho tvár znetvorili na nepoznanie. Ako sám povedal, pre rozsiahle zranenia by mohol hrať hlavnú rolu vo filme Walking Death a to bez make-upu.

 

Bývalému vojakovi však v roku 2011 svitla nádej na vzkriesenie, keď dostal ponuku podrobiť sa jednej z prvých transplantácií tváre na svete. Tvár dostal od darcu, ktorý zomrel.

 

Operácia trvala 14 hodín a podieľalo sa na nej 30 lekárov. Mitch potom strávil v nemocnici dva a pol mesiaca, kým opuch pominul a mohol sa konečne pozrieť na výsledky chirurgickej práce. "Tá operácia môj život významne zmenila. Je omnoho jednoduchšie ísť von na verejnosť a robiť normálne veci, ako normálni ľudia,“ povedal Hunter pre v britskej relácii Good Morning.

 

Keď sa ho spýtali, či sa v zrkadle spoznal, odvetil, že áno. "Koža je síce od iného človeka, ale črty mojej tváre zostali. Áno, v zrkadle vidím sám seba. Možno, keby sa mi tá nehoda nestala, vyzeral by som inak, ale s tým už nič neurobím,“ vysvetlil.

 

Mitch videl veľa fotiek muža, ktorý mu daroval svoju tvár a s jeho rodinou má blízky vzťah. „Je to vlastne moja druhá rodina. Občas spolu večeriame, navštevujem ich a podobne,“povedal.

 

Mitch sa okrem znetvorenej tváre musel vyrovnať aj so stratou nohy. Proces bol dlhý a plný bolesti, ktorá vraj stále pretrváva.

 

Nová tvár však zlepšila mnoho. Mitch sa konečne cíti sám sebou a pozitívne reagovala aj jeho žena i deti. Držíme mu palce na ďalšej ceste za uzdravením.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies