FOTO Horor v Londýne: Žena odmietla sexuálne návrhy, Somálčan ju podpálil

NETKY.SK • 27 November 2015, 16:53 • 2 min
FOTO Horor v Londýne: Žena odmietla sexuálne návrhy, Somálčan ju podpálil

LONDÝN - Len 25-ročná žena utrpela vážne popáleniny na 24 % tela a do konca života ostane zjazvená preto, že odmietla sexuálne návrhy Mohammeda Kosara zo Somálska.

slovakia

left justify in out

"Nebol žiaden spôsob, ako by som mohla uhasiť plamene, strašne rýchlo sa rozšíri a celú ma pohltili," hovorí o svojom utrpení statočná Dovile Krivickaite. "Videla som, ako sa mi koža odliepa z rúk priamo pred mojimi očami. Kričala som od bolesti, chcela som čo najskôr zomrieť, len aby tá bolesť skončila," opisuje hororový zážitok. "Mohammed je síce zatknutý ale ja budem s týmito jazvami žiť do konca života a každý deň mi to peklo budú pripomínať," hovorí mladá Dovile, ktorej meno v rodnej litovčine znamená "nádej". 

 

Dovile sa presťahovala do Londýna v roku 2012 a o rok neskôr si ju vyhliadol Mohammed, ktorého odmietla, pričom mu opakovane vysvetľovala že má priateľa. "Keď som ho odmietla zasmial sa. Zdalo sa, že to berie celkom dobre. Potom mi dával návrhy ešte niekoľkokrát. Vždy som mu povedala rozhodne nie," spomína. Mohammed ju potom raz zobral do auta, že ju odvezie na párty do miestnej krčmy, kam sa chystala s priateľmi. Potom zastavil až v nejakej odľahlej štvrti a zavolal ju von, že sa chce porozprávať. Tam na ňu vylial asi 5 litrov benzínu a skôr ako si stihla uvedomiť so sa deje, škrtol zapaľovačom.

 

"Čo robíš?! Kričala som na neho zmätene." Dovile potom s hrôzou sledovala, ako sa jej plamene rýchlo šírili po celom tele až k tvári. Zatiaľ čo ona kričala a bojovala o svoj život, Mohammed bez ohliadnutia sa odišiel. Dovile sa v zúfalstve vrhla na zem a zbesilo  so sebou hádzala aby uhasila plamene. "Nebolo úniku. Cítila som vôňu spáleného mäsa, oheň mi spálil všetko oblečenie," hovorí.

 

Potom sa dostala do rúk zdravotníkov vo fakultnej nemocnici Newham, kde jej proti bolesti podávali morfium. Neskôr ju previezli na špecializované oddelenie v nemocnici v Chelmsforde. Dovile sotva dýchala a museli jej do krku zaviesť rúrku na prijímanie kyslíku. Oheň jej spôsobil vážne popáleniny na tvári, krku, ramenách a ľavej strane tela. Počas svojho šesťtýždňového pobytu v nemocnici Dovile podstúpila viaceré chirurgické zákroky, vrátane transplantácie kože na niekoľkých miestach.

 

V decembri 2014 Mohammeda odsúdili na 16 rokov väzby za pokus o vraždu, držanie strelnej zbrane a držanie drog.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies