FOTO Generála Maxima ocenili najvyšším francúzskym vyznamenaním - Radom Čestnej légie

NETKY.SK • 23 Január 2017, 18:17 • 2 min
FOTO Generála Maxima ocenili najvyšším francúzskym vyznamenaním - Radom Čestnej légie

BRATISLAVA - Náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generála Milana Maxima dnes v priestoroch rezidencie veľvyslanca Francúzskej republiky ocenili najvyšším francúzskym štátnym vyznamenaním Radom Čestnej légie. Ako agentúru SITA informoval hovorca Ozbrojených síl SR Štefan Zemanovič, Maximovi odovzdal ocenenie veľvyslanec Christophe Léonzi v mene prezidenta Francúzskej republiky.

slovakia

left justify in out

„Generál Milan Maxim, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR, sa pričinil o rozvíjanie spoločnej činnosti medzi Francúzskom a Slovenskom. Francúzsko oceňuje jeho nasadenie pri budovaní spolupráce, mieru a bezpečnosti vo svete,“ uviedol francúzsky veľvyslanec v mene svojho prezidenta. Maxim vníma vyznamenanie nielen ako ocenenie jeho osoby, ale najmä ako ocenenie práce všetkých príslušníkov slovenských ozbrojených síl.


Generál Milan Maxim sa tak zaradil medzi 21 ocenených Slovákov. Zároveň je deviatym vojakom, ktorých vojenské zásluhy boli ocenené francúzskym prezidentom.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies