FOTO Falck nakúpil sanitky novej generácie za 1,3 milióna eur

NETKY.SK • 8 September 2016, 15:47 • 2 min
FOTO Falck nakúpil sanitky novej generácie za 1,3 milióna eur

BRATISLAVA - Najväčší poskytovateľ záchrannej zdravotnej služby na Slovensku, Falck Záchranná, a. s., investoval do obmeny vozového parku 1,3 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Do prevádzky tak oddnes nasadil 20 sanitiek novej generácie. Všetky sú v žltej farbe z dôvodu vyššej bezpečnosti. V nových sanitkách sa testuje viacero technologických noviniek.

 

Jednou z nich je elektronický záznam o zdravotnom stave pacienta. Záchranár bude mať k dispozícii tablet so zabudovaným softvérom, ktorý mu uľahčí a urýchli proces zaznamenania potrebných informácií o zdravotnom stave pacienta. "Chceme ukázať, že inovácie majú nezastupiteľné miesto v práci záchranárov, uľahčujú ju a v konečnom dôsledku pomáhajú pacientom," povedal riaditeľ spoločnosti Jozef Karaš.

 

K inováciám, ktoré sa majú postupne zaviesť, patrí aj detektor na zisťovanie prítomnosti oxidu uhoľnatého, súčasť bežnej záchranárskej výbavy napr. v USA. Falck Záchranná s ním chce do konca septembra vybaviť zatiaľ desať sanitiek.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies