FOTO Čo je veľa, je príliš! Kajínek pózuje na fotke s policajtmi, ktorí ho zastavili pri dopravnej kontrole

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 08:49 • 2 min
FOTO Čo je veľa, je príliš! Kajínek pózuje na fotke s policajtmi, ktorí ho zastavili pri dopravnej kontrole

PRAHA – Na sociálnych sieťach sa objavila fotografia ostravských policajtov v uniformách, na ktorej pózujú s omilosteným väzňom Jiřím Kajínkom. Fotku zdieľal na Instagrame jeden zo zúčastnených policajtov. Okolnosti, za akých došlo k vyfotografovaniu sa s bývalým väzňom, bude riešiť odbor vnútornej kontroly ostravskej polície.

slovakia

left justify in out

Fotografia, na ktorej sa omilostený vrah drží za ramená s troma príslušníkmi polície, vyvolal na sociálnych sieťach pobúrenie. Niektorí užívatelia ju zdieľali s označením oficiálneho účtu Polície ČR spolu s odkazom, či je to v poriadku a či sa k tejto veci bude aj niekto vyjadrovať. Polícia sa sprvu odmietla vyjadriť, no nakoniec hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková uviedla v oficiálnom stanovisku, že odbor pre vnútorné kontroly prešetrí všetky okolnosti tejto udalosti. „Po zisteniach všetkých relevantných skutočností bude vec posúdená.

 

"V prípade, že bude zistené protiprávne jednanie konkrétnych policajtov Krajského riaditeľstva Moravskoslezského kraja, bude vo veci rozhodovať v súlade s aktuálnou legislatívou,“ informovala Holčáková. Server iDNES.cz sa snažil skontaktovať aj priamo s Kajínkom, no neúspešne, oslobodený väzeň na otázky neodpovedal. Informácie uverejnené v pôvodnom príspevku na Instagrame naznačuje, že policajti Kajínka zastavili kvôli dopravnej kontrole a on sa s nimi rád vyfotografoval.

 

Kajínek bol odsúdený v júni 1998 na doživotie za dvojnásobnú vraždu podnikateľa Štefana Jandu a jeho osobného strážcu v Plzni. Vražda sa stala ešte v roku 1993, za čo ho neskôr súd uznal vinným a poslal za mreže. Kajínek sa dostal do povedomia verejnosti v roku 2000, kedy sa mu podarilo z prísne stráženej väznice ujsť. K vraždám sa nikdy nepriznal. Políciu dlhodobo kritizoval z vysoko vykonštruovaného procesu a súdy z predpojatosti.

 

S susedných Čechách sa medializáciou svojho životného príbehu stal akousi “pseudocelebritou“. V roku 2010 v Českej republike odvysielali premiéru filmovej snímky Kajínek, ktorý bol natočený na motívy z jeho života. Aj napriek opätovnej snahe obnoviť súdny proces, jeho žiadosti boli zakaždým zamietnuté. Na slobodu sa dostal v máji minulého roka, kedy mi prezident Miloš Zeman udelil milosť. Zeman svoj krok vysvetlil tým, že v Kajínkovom prípade je veľa nejasností, pričom si väzeň odsedel už 23 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies