FOTO a VIDEO Dojemný príbeh: Tučniak každý rok prepláva viac ako 8-tisíc kilometrov, aby navštívil svojho záchrancu

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 15:44 • 2 min
FOTO a VIDEO Dojemný príbeh: Tučniak každý rok prepláva viac ako 8-tisíc kilometrov, aby navštívil svojho záchrancu

RIO DE JANEIRO – Tieto neuveriteľné zábery ukazujú dojemný vzťah medzi tučniakom a Brazílčanom, ktorý ho zachránil pred takmer istou smrťou.

slovakia

left justify in out

Tento tučniak každý rok prepláva viac ako 8-tisíc kilometrov, aby sa so svojím záchrancom stretol.

 

Bývalý murár a rybár na polovičný úväzok Joao Pereira de Souza (71), ktorý žije na ostrove neďaleko Rio de Janeiro, našiel malého tučniaka v roku 2011 celého od oleja a na pokraji smrti.

 

Joao tučniaka očistil od oleja a denne ho kŕmil rybami, aby nabral silu. Dal mu meno Dindim. Po týždni ho chcel vypustiť do mora, avšak tučniak nechcel odísť. „Zostal so mnou 11 mesiacov, a keď sa mu vymenilo perie, zmizol,“ povedal Joao.

 

img

 

O niekoľko mesiacov neskôr sa však Dindim objavil. Keď uvidel Joaa na pláži nasledoval ho až domov.

 

Posledných päť rokov Dindim trávi osem mesiacov z roka so svojím záchrancom a zvyšok v Patagónii. Každý rok teda prepláva viac ako 8-tisíc kilometrov, aby sa stretol s Joaom.

 

 

„Milujem tohto tučniaka, je ako moje vlastné dieťa a on miluje mňa,“ povedal pre Globo TV Joao a dodal: „Nikto iný sa ho nemôže dotknúť. Leží v mojom lone, môžem ho sprchovať a kŕmiť.“

 

„Každý mi hovoril, že sa už nikdy nevráti, ale posledných päť rokov sa za mnou vracia. Príde v júni a odíde vo februári. Z roka na rok je šťastnejší, keď ma vidí,“ povedal Joao.

 

img

 

Biológ Profesor Krajewski, ktorý Joaa vyspovedal pre Globo TV povedal pre britský denník The Independent: „Nikdy som nič podobné nevidel. Myslím si, že tučniak verí, že Joao je súčasťou jeho rodiny a že je tučniak. Keď ho vidí, vrtí chvostom, ako pes.“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies