FOTO 106-ročná babička prezradila svoj recept na dlhovekosť: Smiechu sa neubránite!

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 12:30 • 2 min
FOTO 106-ročná babička prezradila svoj recept na dlhovekosť: Smiechu sa neubránite!

Anglická seniorka v tom má jasno. Za svoj úctyhodný vek vďačí jedinej veci!

slovakia

left justify in out

Madeline Dyeová má neuveriteľných 106 rokov. Narodila sa ešte v roku 1912 v meste Heeley v anglickom grófstve South Yorkshire a celý život sa tešila dobrému zdraviu i vitalite. To jej zostalo až dodnes. Nepriek tomu, že posledné tri roky žije v domove dôchodcov, stále chodí bez paličky a je veľmi spoločenská. Práve dostatočná socializácia bola zrejme dôvodom toho, že sa Madeline pred tromi rokmi rozhodla odsťahovať zo svojho domu.

 

"Keď mala 103 rokov, požiadala ma, aby som jej vymenila závesy v spálni. Povedala som jej, že to urobím na ďalší deň, ona si to ale medzitým stihla zariadiť sama," zverila sa médiám jej 80-ročná neter. Elán a energia Madeline fascinuje mnohých ľudí, preto sa jej v nedávnom interview redaktor opýtal, aký je jej recept na dlhý život. Odpoveď bola taká jednoznačná, že pobavila celý svet. Povedala totiž, že svoje zdravie a vek pripisuje tomu, že nikdy nemala muža a ani žiaden krátky románik.

 

Dyeová sa vyjadrila, že podľa jej názoru sú vzťahy s opačným pohlavím zbytočným stresovým faktorom, ktorý sa podieľa na skracovaní života. Ona sa takejto "strate energie" celý život vyhýbala, preto je doposiaľ plná síl. V neposlednom rade k tomu však určite prispieva aj to, že žije aktívne, stretáva sa s ľuďmi a nakoľko bola knikovníčkou, miluje čítanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies