Ford predpokladá pokles zisku v prvom kvartáli o zhruba 50 %

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 17:52 • 2 min
Ford predpokladá pokles zisku v prvom kvartáli o zhruba 50 %

DETROIT - Americká automobilka Ford Motor Co. očakáva, že jej zisk za prvý kvartál tohto roka bude o približne 50 percent nižší ako v rovnakom období vlaňajška v dôsledku zvýšenia nákladov a menšieho predaja.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť očakáva, že za január až marec dosiahne zisk v pásme 30 až 35 centov na akciu. V prvom kvartáli minulého roka bol jej zisk vo výške 68 centov na akciu. Prognóza automobilky nenapĺňa očakávania analytikov oslovených v prieskume spoločnosti FactSet, ktorí odhadovali, že zisk Fordu za január až marec bude 47 centov na akciu.

Finančný riaditeľ Fordu Bob Shanks uviedol, že zisk v prvom štvrťroku ovplyvnia zvýšené náklady na konštrukciu elektrických áut a samoriadiacich vozidiel. Za celý rok 2017 Ford očakáva zisk v objeme 9 mld. USD, čo by bol pokles oproti roku 2016, kedy bol na úrovni 10,4 mld. USD.  Hodnota akcií automobilky Ford v úvode štvrtkového obchodovania oslabila o 1 percento na 11,64 USD za kus.

(1 EUR = 1,0786 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies