Pre porušenie karantény už podali na Kotlebu trestné oznámenie

NETKY.SK • 30 Október 2020, 15:44 • 2 min
Pre porušenie karantény už podali na Kotlebu trestné oznámenie

Nezodpovedný krok poslanca NR SR bude mať za následok aj vyšetrovanie. Postaral sa o to Inštitút ľudských práv (IĽP). Kotlebovi za to hrozí väzenie od štyroch do desiatich rokov.

slovakia

left justify in out

Ľudsko-právna organizácia o tom informovala v tlačovej správe. O porušení karantény Mariana Kotlebu informoval denník Nový Čas, ktorý odfotil lídra strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko vo štvrtok 29. októbra, keď mal opustiť svoj byt. Paparazzi tvrdia, že Kotleba išiel autom z najväčšieho banskobystrického sídliska Sásová-Rudlová do straníckej centrály na ulici Nový Svet, v miestnej časti Jakub. V centrále mali byť aj iní ľudia.

 

img


„Podľa nášho názoru ide o trestný čin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. V prípade COVID-19 je zjavne naplnená aj zákonná podmienka, že choroba musí predstavovať zvýšené riziko pre ľudské zdravie a život. Tento trestný čin môže byť spáchaný aj z nedbanlivosti, ale to sa v tomto prípade dá na základe dostupných informácií vylúčiť, nakoľko poslanec sa autom odviezol mimo svoje bydlisko a zotrval tam dve hodiny,” prezradila programová riaditeľka IĽP Alena Krempaská.

 

Prečítajte si viac o Kotlebovom porušení karantény. Dezinfekčné gély a rúška si môžete kúpiť aj na stránke shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies