AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Auto vrazilo do predvianočného sprievodu. Zomrelo najmenej 5 ľudí

NETKY.SK • 22 November 2021, 05:59 • 2 min
AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Auto vrazilo do predvianočného sprievodu. Zomrelo najmenej 5 ľudí

WAUKESHA - Prípad sa stal v nedeľu v meste Waukesha v americkom štáte Wisconsin. Zranenia utrpelo viac ako 40 osôb vrátane detí. Tamojšia polícia oznámila, že zadržala podozrivého.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 22. novembra, 8:20

 

Podľa najnovších informácií od miestnej polície si incident vyžiadal 5 mŕtvych a viac ako 40 zranených. Vek ani ďalšie detaily o obetiach zatiaľ nezverejnili. Príslušníci polície vyhlásili, že počet zranených aj mŕtvych sa ešte môže zmeniť, keďže mnohí ľudia sa do nemocníc dopravili sami.

 

Pôvodný článok:

 

Veliteľ polície Dan Thompson novinárom povedal, že nemá presný údaj o počte mŕtvych. Veliteľ hasičov Steven Howard na tlačovej konferencii podľa televízie CNN spresnil, že do nemocníc previezli 11 dospelých a 12 detí s bližšie nešpecifikovanými zraneniami.

 

img

 

Online prenos zo sprievodu v meste a zábery nakrútené účastníkmi zachytili červené vozidlo typu SUV, ako prerazilo bariéry a vysokou rýchlosťou smerovalo na cestu, kde sa konal tradičný pochod. Vodič následne úmyselne vrážal do ľudí. Dôvod jeho konania zatiaľ nie je známy. Úrady vyhlásili, že verejnosti už nehrozí žiadne nebezpečenstvo. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Tisíce ľudí protestovali v centre Bruselu proti opatreniam. Polícia použila vodné delá

 

 

Člen mestskej rady Angelito Tenorio pre AP uviedol, že sledoval sprievod so svojou rodinou, keď videl rútiace sa SUV. "Potom sme počuli hlasný buchot. A potom len plač a výkriky z davu, od ľudí zo sprievodu," dodal s tým, že ľudia začali rýchlo bežať preč.

 

 

Incident sa stal okolo 17:00 miestneho času. Policajný veliteľ na tlačovej konferencii uviedol, že jeden z príslušníkov polície vystrelil zo zbrane v snahe zastaviť vozidlo, informovala CNN. Oblasť na minimálne jedeň deň uzatvorili, rovnako v pondelok neotvoria ani miestne školyArcidiecéza Milwaukee potvrdila, že medzi zranenými sú deti navštevujúce tamojšiu katolícku školu a tiež 1 kňaz. 
 

Možno vás zaujme: Výbuch pred nemocnicou v Liverpoole bol teroristický čin!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies