Flašíková a Maňka by mali byť na čele kandidátky do EP

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 14:51 • 2 min
Flašíková a Maňka by mali byť na čele kandidátky do EP

BRATISLAVA - Podľa informácií agentúry SITA sa na kandidátke nepočíta s europoslankyňou Katarínou Neveďalovou.

slovakia

left justify in out

Europoslanci Monika Flašíková Beňová a Vladimír Maňka by mali spolu s eurokomisárom Marošom Šefčovičom viesť kandidátku Smeru-SD do májových eurovolieb. Šefčoviča ako lídra predstavil predseda strany Robert Fico ešte vo februári. Podľa informácií agentúry SITA by Flašíková Beňová mala kandidovať z druhého miesta a Maňka z tretieho. 

 

Štvorkou na kandidačnej listine by mal byť šéf parlamentného výboru pre európske záležitosti Ľuboš Blaha, ktorý nie je členom Smeru-SD. Päťkou by mal byť poslanec NR SR Miroslav Číž. Na ďalších miestach by mali byť súčasní europoslanci Monika Smolková a napokon zrejme aj Boris Zala. Naopak, podľa informácií agentúry SITA sa na kandidátke nepočíta s europoslankyňou Katarínou Neveďalovou. Fico ešte vo februári na otázku, ako je spokojný s pôsobením súčasných europoslancov Smeru, odpovedal: "To sa preukáže na novej kandidátke".

 

Voľby do europarlamentu sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája. V SR pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Naposledy si Slovensko volilo 13 europoslancov. Účasť na voľbách do EP na Slovensku bola nízka, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov. Do 20. marca musia strany podať kompletné kandidačné listiny. Smer-SD má v súčasnosti päť europoslancov. Vo voľbách chce tento výsledok obhájiť.

 

Informácie o poslancoch Európskeho parlamentu Monike Flašíkovej Beňovej a Vladimírovi Maňkovi nie sú podľa hovorkyne Smeru-SD Moniky Počátkovej pravdivé. „Strana Smer-SD dementuje informácie o konkrétnych menách a pozíciách na kandidátke, keďže stranícke orgány o definitívnej podobe kandidátky zatiaľ nerozhodli. Rozhodnutie by malo padnúť koncom tohto, prípadne začiatkom budúceho týždňa,“ povedala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies