FL: V Trenčíne spokojnosť s jeseňou, opäť však asi i výpredaj

NETKY.SK • 5 December 2014, 17:58 • 2 min
FL: V Trenčíne spokojnosť s jeseňou, opäť však asi i výpredaj

TRENČÍN - Futbalisti AS Trenčín figurujú po jeseni a devätnástich odohraných kolách na 2. mieste v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže s 37 bodmi, na lídra zo Žiliny majú trojbodový odstup.

slovakia

left justify in out

"Pred štartom tejto sezóny sme vôbec nerátali s takýmto vysokým postavením, takže musím vysloviť spokojnosť. Globálne hodnotím celý uplynulý rok veľmi pozitívne. Pre náš klub bol jedným z najkrajších," citoval portál fortunaliga.sk slová generálneho manažéra trenčianskeho klubu Róberta Rybníčka.

 

V sezóne 2012/2013 skončil Trenčín tretí, v uplynulom súťažnom ročníku bol vicemajster, spomenutú postupku by v tíme AS radi zavŕšili. "Naša cesta má vzostupný trend, a to nás teší. Myslím si, že v súčasnosti sme impulzom či príkladom pre ostatné kluby. Situácia v tabuľke, káder, možnosti a aj to, kam sme sa za tie roky dostali, nás predurčujú k tomu, aby sme na jar zabojovali o prvé miesto. Som rád, že spoločne so Žilinou momentálne udávame tón našej lige. Zároveň som však presvedčený o tom, že do boja o prvenstvo sa pridajú aj tradičné mužstvá ako Slovan či Trnava. Pre atraktivitu súťaže to bude len dobré," uviedol Róbert Rybníček. 

 

Trenčiansky klub vie pracovať s mladými futbalistami zo Slovenska i zahraničia. Napriek odchodom Tomáša Maleca, Alda Baéza, Miloša Volešáka i Františka Kubíka sa mužstvo prezentovalo typickou ofenzívnou hrou a napokon po jeseni skončilo na "striebornej" priečke. Z tímu spod hradu Matúša Čáka však tradične odchádzajú hráči, "výpredaj" sa očakáva aj tentoraz. 

 

"Podľa našich informácii je na odchode až sedem futbalistov zo základnej zostavy," uvádza sa v správe na webe fortunaliga.sk, v ktorej sa ďalej píše: "Nigérijčan Moses Daddy-Ajala Simon kvalitou už dávno prerástol slovenskú ligu a jeho prestup do zahraničia je len otázkou času. Výborné výkony a najmä krásne góly zo záveru jesene urobili žiadaný artikel z Bosniaka Harisa Hajradinoviča, ktorý tím v zime s veľkou pravdepodobnosťou takisto opustí. Francúzsky prvoligista RC Lens má veľký záujem o Patrika Mišáka a práve kreatívny stredopoliar by mal byť prvým hráčom na odchodovej listine Trenčína. Potvrdzujú to aj slová Róberta Rybnička, že ´momentálne rokujeme o jednom prestupe, ktorý by sa mal dotiahnuť v najbližších dňoch, ak sa kluby dohodnú.´“ 

 

Klub AS Trenčín by mal údajne opustiť aj brazílsky útočník Jairo de Macedo da Silva, ktorému sa končí hosťovanie z Botafoga. Kroky 22-ročného útočníka by vraj mohli smerovať do Žiliny, po vzore krajana Williama Alvesa de Oliveiru. Súčasný líder spod Dubňa sa dlhodobo zaujíma aj o ďalšieho hráča AS Petra Kleščíka. "Peter Čögley stále koketuje s pražským Bohemiansom a do hry o pravého obrancu by v prípade predaja Erika Čikoša do zahraničia mohol vstúpiť aj Slovan Bratislava. Posledným na zozname možných odchodov je Jakub Holúbek, ktorého lanári holandský Heerenveen," dopĺňa informácia na webe fortunaliga.sk. 

 

"Dvaja či traja hráči odídu, no opäť máme pripravené také alternatívy, že my slabší nebudeme," zdôraznil generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies