FL: Jendrišek skóroval na Slovensku po ôsmich rokoch

NETKY.SK • 17 September 2014, 12:25 • 2 min
FL: Jendrišek skóroval na Slovensku po ôsmich rokoch

BRATISLAVA - Slovenský futbalista a hráč FC Spartak Trnava Erik Jendrišek skóroval v najvyššej slovenskej súťaži po ôsmich rokoch.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný krídelník či útočník v 53. min utorňajšieho domáceho zápasu 10. kola Fortuna ligy proti Dukle Banská Bystrica zvýšil na 4:1 a pričinil sa o triumf "andelov" 5:2. "Posledné góly na Slovensku som strelil v drese Ružomberka, a to v predposlednom kole majstrovského ročníka 2005/2006. Dal som vtedy hetrik a zhodou okolností tiež do siete Banskej Bystrice," citoval portál fortunaliga.sk slová rodáka z Trstenej, ktorý až osem rokov doterajšej futbalovej kariéry strávil v nemeckých kluboch (Hannover, 1. FC Kaiserslautern, Schalke 04, Freiburg, Cottbus).

 

Slovenský reprezentant (37 štartov / 4 góly) pribudol do trnavského kádra 19. augusta z Cottbusu ako voľný hráč, so Spartakom podpísal zmluvu na pol roka. V prvých troch ligových vystúpeniach proti Košiciam, Senici a Myjave sa ešte gólovo nepresadil, stalo sa tak vo štvrtom dueli za Trnavu proti B. Bystrici. "Mal som za sebou trojmesačný herný výpadok. Vedel som, že nebude jednoduché opäť naskočiť do rozbehnutého vlaku. Nejaké príležitosti som mal v Európskej lige proti Zürichu a aj v ligovej súťaži, napríklad proti Myjave. Som rád, že mi to tam konečne padlo. Vyhrali sme, nakopli sme sa strelecky. Sme radi, že sa nám to podarilo. Dali sme päť gólov a ešte viaceré dobré šance sme nepremenili," poznamenal E. Jendrišek, ktorý tiež zlepšil streleckú produktivitu trnavského mužstva. 

 

Zverenci trénera Juraja Jarábka nebodovali naplno od polovice augusta, v dovtedajších ôsmich kolách skórovali iba sedemkrát, po utorku a triumfe nad Duklou majú na konte tucet presných zásahov. "Keď sa darí mužstvu, darí sa aj jednotlivcom. Proti Dukle si viacerí naši hráči otvorili strelecký účet v novej sezóne, a to je dobrý signál," dodal Erik Jendrišek. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies