Firma ZSSK Cargo zrušila tender na údržbu a opravy vozňov

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 13:12 • 2 min
Firma ZSSK Cargo zrušila tender na údržbu a opravy vozňov

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s. (ZSSK Cargo) zrušila verejnú súťaž na zabezpečenie údržby a opravy železničných nákladných a cisternových vozňov.

slovakia

left justify in out

Zdôvodnila to tým, že v lehote na predkladanie ponúk bola predložená iba jedna ponuka. Štátny vlakový nákladný dopravca predpokladal na údržbu a opravy vozňov počas dvoch rokov vynaložiť predbežne 5,4 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 6,48 mil. eur vrátane dane. Súťaž vyhlásil vo februári tohto roka s tým, že rozhodujúca mala byť ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe ôsmich kritérií.


ZSSK Cargo chce dať zároveň vykonať hlavné opravy na ôsmich rušňoch, z toho siedmich radu 751 a jedného radu 752. Ako vyplýva z nedávno vyhlásenej verejnej súťaže, predpokladaná cena za poskytovanie týchto služieb je 2,72 mil. eur bez dane, teda 3,26 mil. eur vrátane dane. Opravy hnacích dráhových vozidiel by mali trvať pätnásť mesiacov. Železničiari určili termín otvárania ponúk na 21. júla. Uchádzači majú preukázať, že v rokoch 2012 až 2014 vykonali hlavné opravy rušňov oboch uvedených radov v objeme minimálne 2 mil. eur bez dane.


Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a. s. vznikla začiatkom roka 2005 a je jednou z troch nástupníckych spoločností pôvodne jednotných železníc. Zabezpečuje nákladnú železničnú dopravu, má základné imanie 401,646 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies