Firma Continental potvrdila celoročnú prognózu

NETKY.SK • 8 September 2015, 13:04 • 2 min
Firma Continental potvrdila celoročnú prognózu

FRANKFURT - Nemecký výrobca automobilových dielov a pneumatík Continental smeruje k splneniu celoročného cieľa napriek sezónnemu poklesu počas leta.

slovakia

left justify in out

V utorok to uviedol finančný riaditeľ spoločnosti Wolfgang Schäfer. "Napriek oslabeniu v oblasti materiálov a nízkemu využívaniu kapacít, ktoré je typické pre letné mesiace, potvrdzujeme celoročnú prognózu,“ vyhlásil. "V súčasnosti predpokladáme stabilné prostredie na dobrej úrovni prvej polovice roku,“ doplnil.


Spoločnosť Continental v auguste uviedla, že v tomto roku chce dosiahnuť upravenú ziskovú maržu na úrovni približne 11 %. Jej predošlý plán predpokladal, že marža bude nad hranicou 10,5 %. Firma vylepšila prognózu voľného toku hotovosti na tento rok a očakáva, že bude vo výške prinajmenšom 1,8 mld. eur. Jej predošlá predikcia rátala s úrovňou 1,5 mld. eur. Výrobca automobilových dielov a pneumatík zároveň potvrdil svoju prognózu, ktorá ráta s tohtoročným rastom tržieb na sumu vyše 39 mld. eur z minuloročných 34,5 mld. eur. Priaznivý vývoj na devízovom trhu podľa firmy zvýši tržby o vyše 1,5 mld. eur.


Nemecká spoločnosť Continental pôsobí aj na Slovensku. V roku 2007 kúpila 51 % akcií slovenskej gumárenskej spoločnosti Matador Rubber, ktorú integrovala do svojich globálnych štruktúr divízie osobných a ľahkých nákladných pneumatík. Začiatkom júla 2008 zvýšila svoj majetkový podiel v spoločnosti Continental Matador Rubber z 51 % na 66 %. Od polovice júla 2009 sa stal Continental Group vlastníkom zvyšných 34 % akcií spoločnosti Continental Matador.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies