Fínsko vydalo druhé povolenie na výstavbu "Nord Stream 2"

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 16:37 • 2 min
Fínsko vydalo druhé povolenie na výstavbu "Nord Stream 2"

HELSINKI - Regionálna riaditeľská agentúra Južného Fínska udelila projektu "Nord Stream-2" povolenie na používanie fínskych vôd pre výstavbu plynovodu. O tom sa píše v správe oddelenia, ktorá bola uverejnená vo štvrtok. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Minuly týždeň už vláda vydala projektu hlavné rozhodnutie o využívaní výlučnej hospodárskej zóny krajiny. Ako bolo uvedené, agentúra vydala povolenie na výstavbu plynovodu medzi Ruskom a Nemeckom, v súlade so zákonom o používaní fínskych vôd, vo fínskej výlučnej hospodárskej zóne.

     

Manažér pre získanie povolení vo Fínsku Nord Stream 2 AG - Tore Granskog poznamenal, že je to dôležitý deň pre projekt. "Na základe výsledkov našej všestrannej a namáhavej práce, fínske úrady schválili podrobný plán výstavby a využívania 374 kilometrov dlhého fínskeho úseku plynovodu "Nord Stream-2". Celková dĺžka bude približne 1230 km," povedal on.
     

Podľa jeho slov, spoločnosť je pripravená pokračovať v spolupráci a dialógu počas fázy výstavby a využívania s fínskym úradom, ktorý bude monitorovať prácu. Celkovo, pre začiatok výstavby bolo potrebné získať dve povolenia.
     

V Nemecku, spoločnosť Nord Stream 2 AG, už tiež dostala úplný súbor povolení na výstavbu a prevádzku plynovodu. Postupy na získanie povolení v iných krajinách pozdĺž trasy plynovodu: Rusko, Švédsko a Dánsko, pokračujú podľa plánu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies