Fínsko má ľadový hotel pre milovníkov Hry o tróny

NETKY.SK • 13 Február 2019, 15:28 • 2 min
Fínsko má ľadový hotel pre milovníkov Hry o tróny

Už druhýkrát sa môžu fanúšikovia seriálového hitu Hra o tróny vydať do Fínska. V severnej časti krajiny totiž znovu vyrástol ľadový hotel, ktorý zdobia draci, bieli chodci, Nočný kráľ a ďalšie postavy či miesta známe z populárneho fantasy. Pri tvorbe stavby spojili sily sochári z Ruska, Ukrajiny, Poľska či Lotyšska, uvádza agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hotel leží zhruba 200 kilometrov nad polárnym kruhom, návštevníci v ňom môžu prežiť nefalšovanú zimu, ktorá je jedným z ústredných tém seriálového a knižného hitu. V ľadovej budove sa nachádza celkom 16 izieb, z nich každá má unikátny dizajn.

 

Na niektoré hostí vzhliada zlovestný biely chodec, na iné zas vládcu týchto nemŕtvych Nočná kráľ. Nechýba ani draci, tříoká vrana alebo zlovlk.

 

 

Vyzdobené nie sú iba samotné izby, ale tiež chodby, lobby alebo reštaurácia s barom. Pre záujemcov je pripravená aj svadobné kaplnka v štýle Veľkého Baelorova septa, teda akéhosi najvyššieho chrámu.

 

 

Projekt je súčasťou SnowVillage Lapland Hoteli, ktorý na tvorbe oslnivej stavby spolupracoval s televíznou stanicou HBO Nordic, ale predovšetkým s dvanástimi profesionálnymi sochármi z rôznych krajín, vrátane Fínska. K vytvoreniu ľadového hotela použili celkom 400 ton ľadu a snehu.

 

Otvorené do apríla

 

Teplota v hoteli sa pohybuje okolo mínus piatich stupňov Celzia, čo je stále o poznanie viac ako vonku. Napriek tomu je hosťom odporúčané, aby v mrazivých izbách strávili maximálne jednu noc a zvyšok pobytu si užili pekne v teple priľahlých chatiek.

 

 

Vstup do SnowVillage vyjde na 17,50 eur, cena izieb začína na 480 eurách, jedná sa teda o záležitosť pre vyložene skalných fanúšikov Hry o tróny. Hotel bude otvorený do 21. apríla.

 

Ľadový hotel majú aj vo Švédsku, kde tento rok vyrástol už po 29-krát. Každý rok sa môže chváliť úplne unikátnym dizajnom, na ktorom sa podieľajú desiatky svetových umelcov.

 

Ľadový dóm vo Vysokých Tatrách

 

Unikátnym dizajnom u nás na Slovensku sa môže chváliť Ľadový dóm na Hrebienku v Starom Smokovci. 

 

Nádhera z ľadu: Koľko vám bude trvať či stáť vás cesta za ľadovým dómom v Tatrách?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies