Finančné problémy Tesca?! V týchto mestách rušia non-stop prevádzku

NETKY.SK • 29 Október 2015, 12:46 • 2 min
Finančné problémy Tesca?! V týchto mestách rušia non-stop prevádzku

BRATISLAVA – Jeden z najväčších obchodných reťazcov pôsobiacich na Slovensku – Tesco má pravdepodobne finančné problémy. Svedčí o tom aj zrušenie non-stop prevádzky v hypermarketoch. Od 1. novembra si v niektorých slovenských mestách v Tescu nenakúpite, kedy sa vám zachce.

slovakia

left justify in out

Otváracie hodiny sa zmenia a bývalé non-stop prevádzky budú otvorené od 6:00 do 00:00. Ide o hypermarkety v Piešťanoch, Trenčíne, Prievidzi, Nových Zámkoch, Martine, Zvolene, Poprade, Leviciach, Spišskej Novej Vsi a v Michalovciach.

 

Hovorkyňa brtiského obchodného reťazca na Slovensku Zuzana Lošáková povedala, že dôvodom zrušenia non-stop prevádzky týchto predajniach je nízky počet zákazníkov. Podľa Lošákovej by skrátenie otváracej doby však nemalo mať výrazný vplyv na zamestnancov predajní.

 

Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostredníctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 150 obchodov, pričom v poslednom čase expanduje najmä s formátom supermarketov s menšou predajnou plochou. So svojimi viac ako 10-tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.

 

Britský maloobchodný reťazec dosiahol za obchodný rok 2014/15 najhoršie výsledky vo svojej 96-ročnej histórii. Strata Tesca pred zdanením sa za 12 mesiacov do konca marca 2015 vyšplhala na rekordných 6,4 miliardy libier (8,64 miliardy eur), po zisku 2,26 miliardy GBP v predchádzajúcom obchodnom roku. Reťazec už tri roky v rade bojuje s klesajúcimi príjmami. V januári jeho vedenie oznámilo, že zatvorí časť obchodov v Británii, predá niektoré zahraničné aktíva a zredukuje kapitálové výdavky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies