Filmový festival v Karlových Varoch sa začína, Mel Gibson už pricestoval

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 18:26 • 2 min
Filmový festival v Karlových Varoch sa začína, Mel Gibson už pricestoval

KARLOVE VARY - Svetoznámy americký herec, producent a režisér Mel Gibson priletel dnes na malom lietadle do Karlových Varov na 49. medzinárodný filmový festival. Ubytoval sa v Grandhoteli Pupp.

slovakia

left justify in out

Až do nedele 6. júla, keď má odletieť, ho čaká nabitý program. Informácie dnes priniesli české spravodajské portály Novinky.cz a iDNES.cz.
     

Na letisku dnes okolo poludnia len zamával 23 fanúšikom, ktorí ho tam vítali, stručne ich pozdravil "Hello" a odviezol sa v limuzíne hneď ho hotela. Medzi fanúšikmi boli najmä mamičky s deťmi a starí rodičia s vnukmi.
     

Mel Gibson (58) je tento rok najväčšou hviezdou filmového festivalu v Karlových Varoch.
     

Väčšine divákov je známy predovšetkým ako policajt Martin Riggs zo série filmových komédií Smrtonosná zbraň, ktorého si v 80. a 90. rokoch minulého storočia zahral celkovo štyrikrát.
     

Hral tiež vo filmoch Šialený Max, Maverick, Statočné srdce, Výkupné, Odplata, Po čom ženy túžia, Patriot, Znamenia alebo Údolie tieňov. Ako režisér nakrútil film Statočné srdce, ktorý získal Oscara, ďalej Umučenie Krista či Apocalypto o zániku mayskej civilizácie.
     

Počas dnešného úvodného večera si Gibson prevezme Krištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos k svetovej kinematografii, napísal web Českej televízie.
     

Hodinu pred polnocou príde Gibson pozdraviť fanúšikov do letného kina, kde premietnu jeho film Šialený Max.
     

Premietania sa v Karlových varoch dočká aj veľkolepá snímka Apocalypto. V sobotu má filmový tvorca v úmysle pozrieť si mesto.
     

Gibsona pomohol prilákať do Karlových Varov slávny herec John Malkovich, ktorý tam bol už dvakrát a obľúbil si uvoľnenú festivalovú atmosféru, ako prezradil prezident festivalu Jiří Bartoška.
     

Sú však aj kritici Gibsonovej prítomnosti na festivale. Poukazujú totiž na jeho prešľapy z nedávnej minulosti a sporné postoje či správanie.
     

Zatiaľ posledná negatívna reakcia na pozvanie Mela Gibsona prišla vo štvrtok od Českých židovských obcí. Podľa nich Gibsonov film Umučenie Krista z roku 2004 predstavuje Židov ako zlé a krvilačné bytosti. Udelením ceny podľa nich dáva festival priestor antisemitským názorom, informoval web iDNES.cz.
     

V lete 2006 sa Gibson rozišiel so svojou manželkou a začal randiť s ruskou klaviristkou a modelkou Oksanou. Tá ho po troch rokoch obvinila z domáceho násilia a polícii poskytla aj zvukový záznam telefonických hádok, okorenených jeho nevyberanými slovami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies