Filmom roka sa na MTV Movie Awards stal Avengers: Pomstitelia

NETKY.SK • 15 Apríl 2013, 11:07 • 2 min
Filmom roka sa na MTV Movie Awards stal Avengers: Pomstitelia

BRATISLAVA - Cenu pre film roka na nedeľnom udeľovaní MTV Movie Awards získalo akčné sci-fi o marvelovských superhrdinoch Avengers: Pomstitelia.

slovakia

left justify in out

 "Toto je cena, ktorú si najviac vážim. Som veľmi vďačný a mimoriadne sa teším na rok 2015, keď vám prinesieme druhých Avengerov," vyjadril sa režisér Joss Whedon. Tejto snímke hlasujúci fanúšikovia zabezpečili tiež víťazstvo v kategóriách Najlepší zloduch (Tom Hiddleston) a Najlepší filmový súboj (Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson s Jeremym Rennerom a Tom Hiddleston). Rovnako tri ceny získala romantická dramédia Terapia láskou. Zlaté popcorny získali obe hlavné hviezdy, Bradley Cooper (Najlepší mužský herecký výkon) a Jennifer Lawrence (Najlepší ženský herecký výkon). Tiež zvíťazili v kategórii Najlepší bozk.

Na udeľovaní MTV Movie Awards, ktoré sa zvykne niesť v neformálnom duchu a ceny často putujú blockbusterom prehliadaným napríklad americkou Akadémiou filmových umení a vied, opäť nechýbali nezvyčajné kategórie. Najlepší výkon bez trička podľa hlasujúcich predviedol Taylor Lautner vo filme Twilight sága: Úsvit - 2. časť, pričom herec si po sošku prišiel s falošným pivným bruchom. Za Najlepší WTF moment označili scénu z filmu Divoký Django, v ktorej predstaviteľ titulnej postavy Jamie Foxx spustí streľbu, zraní hlavného sluhu Candielandu v podaní Samuela L. Jacksona a následne plantáž vyhodí do vzduchu. Foxx si odniesol i MTV Generation Award za celoživotné dielo. "Kedykoľvek vám niekto povie, že niečo nemôžete, spravte to, lebo mne raz niekto povedal, že nebudem môcť robiť hudbu a filmy," vyhlásil vo svojej ďakovnej reči. Najlepší vystrašený výkon zas predviedol Suraj Sharma vo filme Pí a jeho život. Najlepšou filmovou dvojicou sa stali Mark Wahlberg a drzý plyšový medvedík Ted s hlasom Setha MacFarlanea vo filme Macík a najlepší hudobný moment patrí snímke Ladíme!. 

Will Ferrell si odniesol Comedic Genius Award za výkony v oblasti komediálneho žánru. "Ďakujem MTV za túto úžasnú cenu. Som len jednoduchý chlapík z kalifornského Irvineu, ktorý mal dva obyčajné sny. Prvým bolo, aby som snáď jedného dňa dokázal ľudí rozosmiať. Druhý - môcť sa každé ráno zobudiť a obliecť sa presne ako Dennis Rodman," vyhlásil. Tiež poďakoval svojim priaznivcom a rodine, pričom svoju ženu a deti zavolal na pódium. Objavila sa však falošná rodina a herec si následne s "manželkou" zo žartu obnovil svadobné sľuby. Emme Watson udelili Trailblazer Award pre výnimočných mladých hercov a herečky. "Spomínam na všetku prácu, ktorú som urobila za ostatných 14 rokov a napadá mi mnoho vecí, najmä to, aké príšerné boli moje vlasy v prvom filme o Harrym Potterovi," žartovala. V ďakovnej reči nezabudla na fanúšikov. "Podporovali ste ma aj s celým mojím čudáctvom a dovolili ste mi dozrieť v herečku a osobu, ktorou dúfam som a ja vám za to veľmi ďakujem. Ak naozaj vložíte srdce do toho, čomu veríte, aj keď ste preto zraniteľní, stanú sa úžasné veci," vyhlásila. 

Ceremoniál moderovala herečka a komička Rebel Wilson, ktorá si za komédiu Ladíme! odniesla cenu v kategórii Prelomový herecký výkon. Ako prezentujúci sa ukázali Kim Kardashian, Brad Pitt, Chris Rock, Zac Efron či Melissa McCarthy. Selena Gomez predviedla novú pieseň Come & Get It a diváci si mohli pozrieť ukážky z očakávaných filmov Iron Man 3, Star Trek: Do temnoty či The Hunger Games: Catching Fire. 


Prehľad víťazov a víťaziek MTV Movie Awards 2013: 

Film roka: Avengers: Pomstitelia 
Najlepší mužský herecký výkon: Bradley Cooper - Terapia láskou 
Najlepší ženský herecký výkon: Jennifer Lawrence - Terapia láskou 
Prelomový herecký výkon: Rebel Wilson - Ladíme! 
Najlepší vystrašený výkon: Suraj Sharma - Pí a jeho život 
Najlepšia filmová dvojica: Mark Wahlberg a Seth MacFarlane (ako Ted) - Macík 
Najlepší výkon bez trička: Taylor Lautner - Twilight sága: Úsvit - 2. časť 
Najlepší filmový súboj: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson s Jeremym Rennerom a Tom Hiddleston - Avengers: Pomstitelia 
Najlepší WTF moment: Jamie Foxx a Samuel L. Jackson - Divoký Django (explózia Candielandu) 
Najlepší bozk: Jennifer Lawrence a Bradley Cooper - Terapia láskou 
Najlepší zloduch: Tom Hiddleston - Avengers: Pomstitelia 
Najlepší hudobný moment: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Anna Camp, Brittany Snow, Alexis Knapp, Ester Dean a Hana Mae Lee - Ladíme! 
MTV Generation Award: Jamie Foxx 
Comedic Genius Award: Will Ferrell 
MTV Trailblazer Award: Emma Watson 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies