Figo tvrdí: "Semifinále medzi Realom a Barcelonou bude historické"

NETKY.SK • 26 Apríl 2011, 07:39 • 2 min
Figo tvrdí: "Semifinále medzi Realom a Barcelonou bude historické"

Figo tvrdí: "Semifinále medzi Realom a Barcelonou bude historické"

slovakia

left justify in out

img

Bývalý portugalský futbalový reprezentant Luis Figo tvrdí, že semifinále Ligy majstrov 2010/2011 medzi Realom Madrid a FC Barcelona bude historické. Najlepší futbalista sveta podľa FIFA z roku 2001, ktorý obliekal dresy oboch gigantov, si netrúfa predpovedať víťaza španielskej konfrontácie.
      "Zápasy medzi Realom a Barcelonou navždy zostanú v pamäti. Medzi oboma klubmi vládne dlhoročná rivalita, sú tam aj sociálne aspekty. Ľudia by však nemali zabúdať, že ide iba o futbal. Zvíťazí tím, ktorý je silnejší. Nemyslím si, že by nedávna prehra Barcelony s Realom vo finále Španielskeho pohára bola nejakou bernou mincou. V Lige majstrov to budú úplne iné zápasy, ktoré určite vojdú do histórie," povedal Figo v rozhovore pre stránku uefa.com.
      Figo tvrdí, že na Santiago Bernabeu sa stretnú dva momentálne najlepšie tímy na svete. "Real i Barcelona disponujú veľkou kvalitou na všetkých postoch. Spomínam si na pôsobenie v Reale, keď sme vyhrali takmer všetko, čo sa dalo. V uplynulom období bola v podobnej pozícii Barcelona, ktorá udávala tón európskemu futbalu. Barca má veľmi silnú generáciu hráčov, ktorí fantasticky držia pokope. Je veľmi ťažké zdolať takéto mužstvo. Real však pod vedením trénera Joseho Mourinha išiel nahor, jeho prítomnosť madridskému klubu veľmi pomohla. Mourinhova stratégia priniesla svoje ovocie počas jeho pôsobenia v Interi Miláno i Porte. Má predpoklady na to, aby uspel aj v Reale," dodal Figo.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies