FIFA zavrela kohútik do Ameriky

NETKY.SK • 2 Február 2016, 08:50 • 2 min
FIFA zavrela kohútik do Ameriky

NEW YORK - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vzhľadom na vyšetrovanie rozsiahleho korupčného škandálu zastavila finančné toky smerujúce do konfederácií na americkom kontinente. Peňazí od strešnej organizácie sa na neurčito nedočkajú Konfederácia Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF) a tiež Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL).

slovakia

left justify in out

FIFA mieni pred ich uvoľnením podniknúť príslušné kroky na zvýšenie záruk, že financie budú využité na správne účely. CONCACAF už potvrdila, že zaznamenala zastavenie platby vo výške 10 miliónov amerických dolárov napriek tomu, že údajne splnila všetky požiadavky FIFA.

 

Generálna prokuratúra USA minulý rok obvinila z rôznych korupčných deliktov niekoľko desiatok funkcionárov z obidvoch amerických konfederácií, sú medzi nimi aj traja bývalí prezidenti CONCACAF a CONMEBOL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies