FIFA posktyne rodinám zosnulých v Egypte finačnú pomoc 250.000 USD

NETKY.SK • 8 Február 2012, 07:50 • 2 min
FIFA posktyne rodinám zosnulých v Egypte finačnú pomoc 250.000 USD

FIFA posktyne rodinám zosnulých v Egypte finačnú pomoc 250. 000 USD - Futbal Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) poskytne rodinám obetí, ktoré zahynuli pri najväčšej futbalovej tragédii v histórii Egypta, finančnú pomoc vo výške 250.

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) poskytne rodinám obetí, ktoré zahynuli pri najväčšej futbalovej tragédii v histórii Egypta, finančnú pomoc vo výške 250.000 dolárov. Pri nedávnych násilnostiach po ligovom súboji medzi tímami Al-Masrí a Al-Ahli našlo priamo na štadióne smrť 74 ľudí a stovky ďalších osôb bolo zranených.
      "Po tragédií som povedal, že ide o čierny deň pre futbal. Stále som veľmi šokovaný tým, čo sa stalo. Veľa z obetí boli mladí ľudia. Pre svoje rodiny predstavovali zásadnú podporu a tie teraz potrebujú pomoc. Futbalová komunita, vrátane FIFA, musí pomôcť egyptským bratom a sestrám," uviedol prezident FIFA Sepp Blatter. 
      Po tragédií, ku ktorej došlo na štadióne v egyptskom meste Port Said krátko po skončení futbalového zápasu, vyhlásila egyptská vláda výnimočný stav. Po násilnom vniknutí fanúšikov na hraciu plochu sa časť štadióna ocitla v plameňoch. Futbaloví priaznivci na záberoch televíznych kamier napadli hráčov Al Ahli, medzi obeťami boli aj pracovníci bezpečnostných služieb a organizátori. Väčšina z obetí skonala na následky zranení pri ušliapaní v dave.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies