FIFA dala Manausu olympijskú zelenú

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 16:11 • 2 min
FIFA dala Manausu olympijskú zelenú

ZÜRICH 16. marca (SITA, AP) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zabudla na svoje predošlé výhrady a zaradila Manaus medzi dejiská futbalových turnajov na olympijských hrách 2016.

slovakia

left justify in out

Šesticu vybraných miest tvoria okrem hostiteľa podujatia Ria de Janeiro ešte aj Belo Horizonte, Brasília, Salvador a Sao Paulo. S jednou výnimkou ide o štadióny postavené alebo zrekonštruované pre vlaňajšie majstrovstvá sveta vo futbale. Olympijský štadión Joaa Havelangea v Riu de Janeiro prezývaný tiež Engenhao využíva tunajší klub Botafogo a budú sa na ňom konať aj súťaže v atletike. V permanencii bude tiež Maracana, čím počet štadiónov dosiahne sedem.

Manaus bol postrachom už pre aktérov šampionátu 2015, ktorí sa obávali extrémnej vlhkosti vzduchu. V 41-tisícovej Arene da Amazonia sa hrali štyri zápasy skupinovej fázy vrátane súboja Anglicka s Talianskom (1:2). Mesto obklopené Amazonským pralesom sa nachádza 3000 km od Ria de Janeiro, aj preto sa z FIFA ozývali hlasy proti brazílskemu návrhu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies