Fico: Vládne opatrenia sociálnych balíčkov sú racionálne a užitočné

NETKY.SK • 11 August 2015, 16:32 • 2 min
Fico: Vládne opatrenia sociálnych balíčkov sú racionálne a užitočné

BRATISLAVA – Vládne opatrenia sociálnych balíčkov sú racionálne a užitočné.

slovakia

left justify in out

"Budeme tieto opatrenia naďalej realizovať, bez ohľadu na to, či sa opozícii páčia, alebo nepáčia," uviedol na tlačovej konferencii predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na dnešné vyjadrenia strany Sloboda a Solidarita (SaS). Prvýkrát sa podľa premiéra jedna strana vyjadrila, že by opatrenia balíčkov zrušila.

 

"Za racionálne ich (opatrenia) považujeme preto, lebo rozdeľujeme dobré hospodárske, sociálne a finančné výsledky tejto krajiny medzi ľudí. Len vtedy môžu ľudia pochopiť, o čom to je, keď sa krajine darí. Hlavne ich však považujeme za užitočné, pretože v mnohých prípadoch vedú k podpore hospodárskeho rastu," zdôraznil.

 

"Zoberme si napríklad rozhodnutie, keď chceme podporiť školákov a stredoškolákov pri školách v prírode alebo pri lyžiarskych zájazdoch. Tu očakávame, že štát podporí až 600.000 prenocovaní v turistických, rekreačných a hotelových zariadeniach na Slovensku, čo významne podporí cestovný ruch. Predpokladám, že nikto taktiež nebude spochybňovať dosah zatepľovania rodinných domov na hospodársky rast," poznamenal premiér.

 

Opozičná strana SaS začína rokovať s poslancami a zbierať ich podpisy potrebné na podanie podnetu na Ústavný súd (ÚS) SR, aby preskúmal opatrenia zo sociálnych balíkov vlády Roberta Fica. Podľa šéfa liberálov Richarda Sulíka sú totiž opatrenia vlády v dvoch doteraz predstavených sociálnych balíkoch väčšinou hlúposti či nič neriešiace kozmetické kroky.

 

Okrem toho niektoré z nich môžu podľa SaS porušovať články Ústavy SR. Slovenská ústava totiž hovorí o tom, že hospodárstvo Slovenska sa zakladá na princípoch sociálne a ekologicky orientovanej trhovej ekonomiky a že Slovensko chráni a podporuje hospodársku súťaž.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies