Fico sa zapojí do kampane v regionálnych voľbách

NETKY.SK • 23 Október 2013, 14:54 • 2 min
Fico sa zapojí do kampane v regionálnych voľbách

BRATISLAVA – Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico sa pravdepodobne zapojí do volebnej kampane na podporu kandidátov jeho strany v regionálnych voľbách.

slovakia

left justify in out

Oficiálna kampaň odštartovala dnes. Fico má v nastávajúcom období naplánovaných pomerne veľa výjazdov. „Pokiaľ sa tie výjazdy skombinujú s aktivitami, ktoré sú súčasťou volebnej kampane našich kandidátov, tak nevylučujem, že sa na niektorých stretnutiach objavím, rátam s tým,“ povedal dnes Fico. Plánuje podporiť aj stranícku kandidátku na predsedníčku Bratislavského samosprávneho kraja Moniku Flašíkovú-Beňovú. „Samozrejme, aj tu rátam s nejakými výjazdmi, ktoré súčasne budú pracovnými cestami a popri tom vo večerných hodinách, ak bude nejaký míting, tak sa na ňom zúčastním,“ dodal Fico.

Volebná kampaň sa podľa zákona o voľbách do orgánov samosprávnych krajov začína dnes 23. októbra a potrvá do 7. novembra do 7:00. Platí aj predvolebné a volebné informačné moratórium. Moratórium bude trvať od štvrtka 7. novembra od 7:00 až do skončenia hlasovania, teda do 9. novembra do 22:00. V praxi to znamená, že 48 hodín pred začiatkom volieb a v deň volieb je akákoľvek volebná kampaň zakázaná. Počas volieb zákon zakazuje členom volebných komisií a členom odborných sumarizačných útvarov informovať o priebehu a výsledku volieb, a to až do podpísania zápisnice o výsledku hlasovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies