Fico sa s Érsekom porozpráva o výhradách EP, ktoré bližšie nepozná

NETKY.SK • 18 November 2016, 16:47 • 2 min
Fico sa s Érsekom porozpráva o výhradách EP, ktoré bližšie nepozná

BRATISLAVA/BRUSEL - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) počul o výhradách z prostredia Európskeho parlamentu (EP) smerom k ministrovi dopravy Árpádovi Érsekovi (Most-Híd), nič bližšie však o nich nevie. Preto ich v tejto chvíli nehodnotí, najprv sa chce s ministrom porozprávať.

slovakia

left justify in out

"Nepoznám žiadne detaily, ktoré by ma teraz oprávňovali ho kritizovať alebo chrániť. Normálne sa s ním stretnem a porozprávam. Možno sú na to naozaj nejaké odborné dôvody, bol by som teraz príliš povrchný, keby som išiel hneď niekoho popravovať alebo súdiť. Počkám si na rozhovor s ním," avizoval dnes premiér.

 

Poslanci EP kritizovali šéfa slovenského rezortu dopravy za to, že s nimi opakovane odmieta spolupracovať pri vyšetrovaní merania emisií v automobilom priemysle. Podľa predsedníčky príslušného vyšetrovacieho výboru EP je konanie slovenského ministra v rozpore s európskou legislatívou. 

 

Výbor EP slovenskému ministrovi vyčíta, že ako jediný s ním odmieta spolupracovať a nepríde na vypočutie do europarlamentu, hoci Slovensko je popredným európskym výrobcom automobilov. Napríklad ministri dopravy Talianska a Francúzska účasť na zasadnutí vyšetrovacieho výboru potvrdili.

 

Slovenské ministerstvo dopravy je pripravené poskytnúť plnú súčinnosť EP pri riešení problému s meraním emisií. "Slovenské orgány sú pripravené spolupracovať s ostatnými členskými štátmi pri riešení tohto problému a zároveň podporujeme všetky aktivity EP v tomto smere," zdôraznilo v reakcii komunikačné oddelenie rezortu dopravy.

 

Ministerstvo zároveň tvrdí, že poskytlo vyšetrovaciemu výboru písomnou formou vyčerpávajúce odpovede na ich otázky. Upozorňuje však, že na Slovensku sa nevykonávajú homologizácie celých áut, ale len ich komponentov. "Slovenské národné orgány teda nemajú skúsenosť a nemôžu zodpovedať za homologizácie vykonávané na území iných štátov. Z tohto dôvodu by osobná účasť ministra dopravy nebola prínosom," vysvetlil rezort dopravy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies