Fico obhajuje Glváčov nákup pušiek: Bol v súlade so zákonom

NETKY.SK • 28 November 2014, 12:52 • 2 min
Fico obhajuje Glváčov nákup pušiek: Bol v súlade so zákonom

BRATISLAVA - Nákup útočných pušiek a pištolí Ministerstvom obrany (MO) SR bol v súlade so zákonom a v režime, ktorý zákon umožňuje. Vyhlásil to dnes predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na septembrový kontrakt rezortu obrany a Českej zbrojovky Uherský Brod, od ktorej slovenská strana nakúpila zbrane bez súťaže.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie ministra obrany Martina Glváča bolo podľa premiéra kryté rozhodnutím vlády SR aj Bezpečnostnej rady SR v utajenom režime. "Vidím množstvo dobrých argumentov aj dôvodov, prečo má význam spolupracovať s Českou zbrojovkou. Môžeme to nakúpiť aj od japonskej zbrojovky, ale budú Japonci na Slovensku niečo v budúcnosti vyrábať? Môžeme kúpiť pušky aj z Madagaskaru, ale bude tu Madagaskar na Slovensku vyrábať nejaké pušky? Český partner dnes vytvára na Slovensku stovky pracovných miest a má záujem ďalej rozvíjať spoluprácu v podnikoch, ktoré sú stále pod MO," dodal Fico s tým, že ďalšie informácie dnes poskytne minister Glváč.

 

Nákup 688 kusov pušiek a pištolí bez súťaže kritizuje opozícia, ktorá iniciovala aj mimoriadne rokovanie brannobezpečnostného výboru. Na ňom chce klásť otázky ministrovi obrany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies