Fico: Na sneme určite nebudeme riešiť ministrov, tam to nemá čo robiť

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 07:45 • 2 min
Fico: Na sneme určite nebudeme riešiť ministrov, tam to nemá čo robiť

BRATISLAVA – Mimoriadny pracovný snem Smeru-SD, ktorý dnes dopoludnia začne v Bratislave, nebude riešiť možné výmeny na ministerských postoch. "Nemá to tam čo robiť," konštatoval pre TASR predseda strany a premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Ako dodal, snem by mal prijať rozhodnutie o nominantoch na okresných a krajských predsedov. Čo sa týka samotnej vlády, Fico upozornil, že z pozície premiéra ide o jeho výsostné právo, ktoré možno využije v priebehu nasledujúcich týždňov.
      

Zopakoval, že na rekonštrukciu vlády nevidí žiadny dôvod, ale výmenu jednotlivých šéfov rezortov nevylúčil. "Povedal som, že pokiaľ budem hodnotiť prácu individuálnych ministrov a nebudem vidieť dostatočnú dynamiku v sektoroch, ktoré sú pre vládu životne dôležité, tak tam budem pochopiteľne uvažovať o zmenách," uviedol. Na otázku, či momentálne také rezorty sú, poznamenal, že v tomto okamihu to nevylučuje.
      

Fico poznamenal, že na dnešnom sneme pravdepodobne príde k výmenám na pozíciách niektorých podpredsedov Smeru-SD. Považuje to však za drobné zmeny, ktoré nevníma ako niečo dôležité. "Bude to len druhoradý efekt snemu, najpodstatnejšia vec je prijať pozitívny balíček pre verejnosť a povedať si niečo do vnútra strany," priblížil.
      

Pripomenul, že obdobie šetrenia skončilo, takže verejnosti chce vláda strana predstaviť jeden veľký pozitívny balík. Pôjde o 15 opatrení, zameraných napríklad na podporu zamestnávania, mladých rodín či rastu miezd. "Konečne môžeme ľuďom povedať – pomohli ste nám s konsolidáciou, teraz je povinnosťou našej sociálnodemokratickej vlády ponúknuť niečo za to," prízvukoval Fico. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies