Fico: Medzi štátmi a európskymi inštitúciami musí byť rovnováha

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 15:24 • 2 min
Fico: Medzi štátmi a európskymi inštitúciami musí byť rovnováha

BRATISLAVA - Spolupráca v rámci Visegrádskej štvorky (V4) je jedinečná a má svoje hlboké hodnoty.

slovakia

left justify in out

"Nám na tejto spolupráci regionálneho charakteru veľmi záleží a budeme určite pokračovať aj ďalej, pokiaľ ide o tento formát, a budeme ho prehlbovať, pretože pre regionálnu spoluprácu má obrovský význam," povedal dnes po stretnutí s predsedom Európskej komisie premiér Robert Fico. "Je celkom pochopiteľné, že v rámci formátu V4 hovoríme o spoločných európskych témach. Dokonca, hoci to môže vyvolávať aj negatívne reakcie, sa snažíme koordinovať svoje postoje tam, kde je to možné a kde to vyhovuje všetkým štyrom členským štátom," odpovedal ďalej Fico na otázku, či existuje snaha V4 vrátiť moc z európskych inštitúcií členským štátom.

 

Podľa Fica ide o "veľké nepochopenie, ak niekto hovorí, že je tu záujem oslabovať inštitúcie EÚ a posilňovať za každú cenu postavenie členských štátov". Premiér dodal, že medzi právomocami európskych inštitúcií a členských štátov musí byť rovnováha. "Nemôže dominovať ani jedna, ani druhá strana. Pokiaľ ide o slovenské predsedníctvo, budeme veľmi jasne presadzovať, že aj summit, ktorý má byť predovšetkým výmenou názorov medzi premiérmi a hlavami štátov dvadsaťsedmičky, musí byť pripravený v spolupráci s európskymi inštitúciami. Som za rovnováhu, nie som za žiadne krajnosti," dodal Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies