Fico: Krajiny V4 sa dohodli na spoločnej ochrane maďarsko-srbských hraníc

NETKY.SK • 15 Október 2015, 18:41 • 2 min
Fico: Krajiny V4 sa dohodli na spoločnej ochrane maďarsko-srbských hraníc

BRUSEL - Krajiny Vyšehradskej štvorky (V4) sa dnes pred začiatkom summitu Európskej rady v Bruseli dohodli na spoločnej ochrane maďarsko-srbských hraníc. Po koordinačnom stretnutí V4 to uviedol premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Slovensko a Česká republika pošlú po 50 policajtov s výstrojom, výzbrojou a vozidlami. Poľská vláda dnes prisľúbila 60-70 policajtov vrátane špeciálnej techniky. Podľa Fica k tejto dohode nie je potrebné prijímať žiadne legislatívne kroky. "Je to vynikajúci príklad pre celú Európsku úniu," vyhlásil.

 

Vojaci spoločných jednotiek budú hliadkovať výlučne na maďarsko-srbských hraniciach, Chorvátsko sa preto podľa neho nemusí cítiť dotknuté. Reagoval tak na nesúhlasné stanovisko Záhrebu, ktorému sa spoločná iniciatíva V4 nepáči.

 

Fico dodal, že Budapešť môže sily, ktoré sa týmto uvoľnia, použiť na ochranu hraníc s Chorvátskom.

 

Podľa slovenského premiéra sa ukázalo, že otvorená náruč v mene "nejakej" humanity a solidarity spôsobuje Európskej únii katastrofické dopady. "Tvrdíme, že schengenskú hranicu treba dôsledne chrániť, ekonomických migrantov treba vrátiť," zopakoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies