Podujatie Keby som bol palatínom pripomenie históriu turzovskej dynastie

NETKY.SK • 10 Január 2023, 14:00 • 2 min
Podujatie Keby som bol palatínom pripomenie históriu turzovskej dynastie

BYTČA - Považské múzeum pripravilo v Sobášnom paláci v Bytči podujatie Keby som bol palatínom, ktoré sa uskutoční v troch januárových termínoch. Podľa hovorkyne múzea Magdalény Lackovej je vhodné najmä pre žiakov materských a základných škôl.

slovakia

left justify in out

Stála expozícia Sobášneho paláca je reprezentatívnou pripomienkou jedinečnej historickej osobnosti palatína Juraja Turza. "Pripomína jeho renesančnú osobnosť, ktorá sa významným spôsobom zapísala do politického, kultúrneho a náboženského života vtedajšieho Uhorska," uviedla hovorkyňa múzea. Doplnila, že prednáška edukačnou a súčasne zábavnou formou priblíži 11., 18. a 25. januára historickú líniu renesančného paláca. "Trvá 45 minút a časy vstupov sú o 9.00 a 11.00 h. Formou divadelného predstavenia, dobových hier a špeciálnej magnetickej tabule získajú žiaci informácie o turzovskej dynastii, sídle Turzovcov a ich histórii. Z dôvodu obmedzeného počtu je nutné sa vopred objednať mailom na sobasnypalac@pmza.sk alebo na tel. č. 041 552 3027," dodala Lacková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies