Lewandowski sa zranil, prekonanie päťdesiatročného rekordu je v ohrození

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 15:39 • 2 min
Lewandowski sa zranil, prekonanie päťdesiatročného rekordu je v ohrození

Kanonier Robert Lewandowski aj v tejto sezóne naháňa súperom hrôzu. Poľský útočník dokazuje svoje kvality už niekoľko rokov a zdá sa, že ho dokážu zastaviť len zranenia.

slovakia

left justify in out

To najnovšie si priniesol z reprezentačného zrazu. 32-ročný futbalista sa zranil počas kvalifikačného súboja na majstrovstvá sveta 2022 s Andorrou, v ktorom strelil dva góly, po hodine hry však musel striedať. Podľa najnovších správ si poranil kolenné väzy a pauzovať bude zhruba štyri týždne.

 

Pre jeho chlebodarcu ide o citeľnú stratu, keďže Lewandowski vynechá niekoľko ligových duelov, ako aj mimoriadne dôležitý štvrťfinálový súboj s Parížom Saint-GermainLige majstrov. Poľsko si tak muselo vypočuť kritiku verejnosti, pretože išlo o zápas s futbalovým trpaslíkom a podľa mnohých nebola prítomnosť Lewandowského v základnej zostave nutná. V poslednom čase sa totiž vo veľkom diskutuje o preťaženosti futbalistov, ktorí majú kvôli pandémii nabitý kalendár a okrem klubových povinností si musia plniť aj tie reprezentačné.

 

 

Lewandowski strelil v tejto sezóne v Bundeslige 35 gólov a útočí na rekord legendárneho Gerda Müllera, ktorý dal v sezóne 1971/1972 o 5 gólov viac. Prekonanie dlhoročného rekordu bolo jednou z hlavných tém vo futbalovom Nemecku, teraz však hrozí, že Poliak kvôli zraneniu nemeckého bombardéra neprekoná. Samotný Lewandowski však ostáva pokojný.

 

„Úprimne povedané, zatiaľ to neriešim, rekord je ešte ďaleko. Ak by mi chýbal jeden či dva góly, možno by to pre mňa začala byť téma. Prekonať rekord ktorý platí takmer päťdesiat rokov by pre mňa znamenalo veľa. Bol by som neskutočne hrdý. Na druhej strane, Gerd Müller bude stále Gerdom Müllerom, je to legenda,“ uzavrel.

 

 

Ak by Lewandowski vynechal štyri ligové kolá, mal by na prekonanie rekordu ešte tri zápasy. Podstatné je však nič neurýchliť, pretože Poľsko čaká na letných majstrovstvách Európy skupina E, v ktorej si zmerá sily so Španielskom, Švédskom našou reprezentáciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies