Festival zdravia zavítal aj na Galantské trhy

NETKY.SK • 14 August 2015, 15:24 • 2 min
Festival zdravia zavítal aj na Galantské trhy

Galanta – Dnešný a sobotný program Galantských trhov obohatí Festival zdravia.

slovakia

left justify in out

Pracovníci zdravotnej poisťovne Dôvera a spoločnosti Svet zdravia navštívili v stredu a vo štvrtok (12. a 13.8.) aj mestá Trnava a Dunajská Streda. Záujemcovia tu na festivale získali mnoho cenných informácií o zdravom životnom štýle i svojom zdravotnom stave, ale aj rady, ako sa o svoje zdravie správne starať. TASR informoval riaditeľ Úseku služieb poistencom Zdravotnej poisťovne Dôvera Branislav Jendroľ.

 

Téma zdravého životného štýlu je podľa jeho ďalších slov dnes medzi ľuďmi veľmi populárna. "Návodov, ako byť zdravý, je mnoho a každý z nich sa snaží nájsť recept, ako prežiť plnohodnotný a zdravý život a cítiť sa fit. Všetko, čo chcete vedieť o zdraví a zdravom životnom štýle, sa dozviete na Festivale zdravia," vyzdvihol riaditeľ s tým, že účastníci si môžu dať zmerať krvný tlak, zistiť krvnú skupinu a nechýbajú ani informácie o zdravotnom poistení. "V stánku Zdravá myseľ v priebehu niekoľkých minút vám zmerajú hladinu stresu a môžete získať zaujímavé rady o tom, ako stres znášať, ako sa s ním vyrovnať. Je tu aj stánok so zdravým jedlom, v ktorom, ukážeme, ako sa dá variť zdravo aj chutne. Poradíme, aký pohyb potrebujú jednotlivé vekové kategórie a máme tu aj stánok Zdravý smiech. Nie nadarmo sa hovorí, že smiech predlžuje život," priblížil Jendroľ. Festival zdravia sa bude konať v rôznych kútoch Slovenska do konca septembra.

 

Zúčastňujú sa na ňom aj partneri zo Slovenského Červeného kríža, ktorí vysvetlia, ako treba poskytnúť prvú pomoc, a kolegovia zo spoločnosti Svet zdravia urobia rôzne vyšetrenia. "Ľudia môžu získať veľmi cenné informácie," zdôraznil s tým, že napriek tropickému počasiu stánky navštevujú ľudia v hojnom počte. "Je to téma, ktorá ľudí zaujíma. Každý človek by chcel žiť zdravo," pokračoval s tým, že Festival zdravia zavíta budúci týždeň do bratislavského regiónu. Svoje stánky postaví v Senci, Malackách a počas víkendu v Bratislave na Magio pláži. "Potom budú nasledovať ďalšie kraje," uzavrel riaditeľ.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies