Haller podstúpi chemoterapiu, Dortmundu bude chýbať niekoľko mesiacov

NETKY.SK • 2 August 2022, 11:38 • 2 min
Haller podstúpi chemoterapiu, Dortmundu bude chýbať niekoľko mesiacov

Útočník Sébastien Haller sa ešte pred niekoľkými týždňami tešil na novú výzvu v Borussii Dortmund, kde zamieril z Ajaxu Amsterdam. Reprezentantovi Pobrežia Slonoviny však lekári počas vyšetrenia na tréningovom kempe vo Švajčiarsku diagnostikovali rakovinu semenníkov a čaká ho pauza.

slovakia

left justify in out

Haller sa pred prípravným zápasom s Valenciou (1:3) necítil dobre a zveril sa do rúk odborníkov, ktorí po sérii vyšetrení našli nádor na semenníkoch.

 

„Dnešná správa bola šokom pre Sébastiena i pre všetkých ostatných. Celá rodina BVB dúfa, že sa Sébastien čo najrýchlejšie uzdraví a že ho budeme môcť čoskoro objať. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby dostal najlepšiu možnú liečbu,“ vyjadril sa ešte v júli športový riaditeľ Dortmundu Sebastien Kehl.

 

 

Haller už stihol absolvovať operáciu a klub na svojom webe informoval o tom, že podstúpi chemoterapiu. Z akcie tak bude vyradený na niekoľko mesiacov. „Šance na úplné zotavenie sú veľmi dobré. Prajeme mu a jeho rodine veľa sily, optimizmu a v myšlienkach sme v tejto ťažkej dobe stále s nimi.“

 

Africký futbalista bol hlavnou letnou akvizíciou Dortmundu, ktorý ho priviedol z Ajaxu za 31 miliónov ako náhradu za hviezdneho nórskeho kanoniera Erlinga Haalanda, ktorý prestúpil do Manchesteru City. Správa o nádorom ochorení prišla len týždeň po jeho prestupe do Nemecka a útočník si na svoj ostrý štart v novom drese teda bude musieť počkať.

 

 

Sébastien Haller hrával pred pôsobením v Holandsku za West Ham United v Premier League, predtým pôsobil v Eintrachte Frankfurt, Utrechte a Auxerre. V mládežníckych kategóriách hájil farby francúzskej reprezentácie, od roku 2020 však nastupuje za seniorský výber Pobrežia Slonoviny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies