Festival Punkáči deťom sa vracia do kempingu Rybníky Opatovce

NETKY.SK • 23 August 2023, 19:30 • 2 min
Festival Punkáči deťom sa vracia do kempingu Rybníky Opatovce

OPATOVCE - Štyri dni (23. - 26. 8.) plné punku, punk-rocku, ska, reggae a rockabilly ponúkne 12. ročník hudobného festivalu Punkáči deťom v kempingu Rybníky Opatovce v Trenčianskom okrese. Festival bude mať tradične i benefičných charakter. Informoval o tom jeho zakladateľ Andrej Siget.

slovakia

left justify in out

Hlavným motívom festivalu je benefícia, každý rok sa časť tržieb zo vstupného odovzdáva ako výťažok na pomoc deťom v núdzi prostredníctvom občianskeho združenia (OZ) Punkáči Deťom. Festival sa snaží šíriť povedomie o punkovej subkultúre, o jej hodnotách tolerancie, empatie a vzájomnej podpory.

 

Súčasťou festivalu sú aj stánky neziskových organizácií, ktoré sa angažujú v riešení akútnych spoločenských problémov. Festival Punkáči Deťom sa v rokoch 2019 - 2022 konal na trenčianskom letisku. Aktuálny ročník sa však vráti do pôvodného areálu v kempingu na rybníkoch v obci Opatovce pri Trenčíne. "Mnohí fanúšikovia si pôvodné miesto konania festivalu obľúbili. Je prírodnejší, útulnejší a v dobrom slova zmysle punkovejší než letisko, medzičasom dokonca prešiel renováciou. Oproti predošlým ročníkom na rybníkoch pribudne aj B-stage a ďalšie atrakcie," uviedol Siget.

Na dvoch pódiách sa predstaví viac ako 60 kapiel z celého sveta, medzi nimi aj legendy ako U.K. Subs, Cockney Rejects, Paddy and the Rats, Lion's Law, The Hillbilly Moon Explosion, Los Fastidios, Maid of Ace, Crim a ďalší.

 

Z česko-slovenskej scény scény sa môžu návštevníci tešiť na skupiny Totální nasazení, Načo Názov, Hoten Toten, Houba, Nežfaleš, Čad, Vision Days, Punkreas, Karpina, Hudba z Marsu, Nekultúra, Supertesla, Berlin Manson, Marhule či Rumaska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Kids and Heroes
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies