Google prezradil, čo vyhľadávali Slováci v roku 2021!

NETKY.SK • 12 December 2021, 10:18 • 2 min
Google prezradil, čo vyhľadávali Slováci v roku 2021!

BRATISLAVA - V rebríčku prvých desiatich najčastejších vyhľadávaní na slovenskom webe Google sú pojmy súvisiace s pandémiou nového koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Slováci v roku 2021 najčastejšie vyhľadávali pojem korona.gov.sk. V rebríčku nasledujú Edupage, Bezkriedy, sčítanie obyvateľov, FlashScore.sk, COVID automat, Byť zdravý je výhra, očkovanie, očkovacia lotéria a eHranica.

 

img

 

Google vytvoril aj rebríček podľa rôznych kategórií, napríklad v skupine Slováci a Slovenky ľudia najčastejšie vyhľadávali zjazdovú lyžiarku Petru Vlhovú či influencerku Zuzanu Plačkovú. Nasledoval hokejista Boris Valábik, premiér Eduard Heger a golfista Rory Sabbatini.

 

Prečítajte si tiež: Guinnessova kniha rekordov nás sprevádza už 66 rokov

 

Pri zahraničných osobnostiach Slovákov najviac zaujímala speváčka Lady Gaga, herec Alec Baldwin, pápež František, futbalista Cristiano Ronaldo a tanečnica Charlie D´AmelioKategórii "smutné odchody" dominoval nedávno zosnulý spevák Miroslav Žbirka, po ňom nasledoval komik Milan Lasica a moderátor Julo Viršík.

 

img

 

V rámci domácich a svetových udalostí Slovákov tento rok najviac zaujímalo sčítanie obyvateľov. Po ňom nasledovala očkovacia lotéria, referendum, návšteva pápeža Františka na Slovensku, dianie v Afganistane, lockdown na Slovensku a tornádo v Hodoníne.

 

K téme: Ako sa chrániť pred kyberútokmi?

 

V spojení s výrazom "ako" ľudia najčastejšie hľadali návod, ako získať COVID pass. Na druhom mieste sa vyskytol vyhľadávaný pojem "ako upliesť korbáč". Nasledovalo vyhľadávanie informácie, ako dlho platí antigénový test či hľadanie návodu, ako sa prihlásiť na očkovanie alebo do očkovacej lotérie. Medzi prvou desiatkou v tejto kategórii boli aj vyhľadávania typu "ako kúpiť bitcoin" či "ako uvariť kukuricu".

 

img

 

Slováci tento rok vyhľadávali aj recepty, pri slaných jedlách ich najčastejšie zaujímalo, ako sa robí lečo, rizoto či pizza. Pri sladkých zase hľadali recepty na šišky, tiramisu a vianočku. Pri športových udalostiach viedli rebríček vyhľadávaní majstrovstvá sveta v hokeji. V kategórii filmy zase prvú priečku obsadil Black Widow. Čo sa týka kategórie dovoleniek, Slováci sa najčastejšie zaujímali o Grécko, potom o Chorvátsko, Zanzibar, Turecko a Egypt.

 

img

 

Možno vás zaujme: Pozrite si oficiálne vianočné pohľadnice britskej kráľovskej rodiny




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona