Festival Glastonbury sa v roku 2019 uskutoční na inom mieste

NETKY.SK • 20 December 2016, 16:08 • 2 min
Festival Glastonbury sa v roku 2019 uskutoční na inom mieste

BRATISLAVA - Britský hudobný festival Glastonbury sa v roku 2019 zrejme uskutoční na inom mieste. V rozhovore pre BBC sa tak vyjadril organizátor podujatia Michael Eavis, ktorý by tým chcel ochrániť doterajšie miesto konania - Worthy Farm v obci Pilton v anglickom grófstve Somerset.

slovakia

left justify in out

Nové miesto festivalu je podľa Eavisa vzdialené 160 kilometrov od Worthy Farm a podujatie by sa tam malo konať každých päť rokov, aby sa mohla pôda na jeho farme zotaviť. “To, čo robíme, je úžasný produkt a môžeme to robiť takmer všade. Plánujem šou premiestniť, ale pre Somerset by to bola obrovská strata, ak by to bolo navždy,“ uviedol. Eavis pôvodne plánoval Glastonbury presunúť do panstva Longleat, ale majitelia pamiatky túto možnosť odmietli.


Eavis odštartoval festival v roku 1970, keď chcel ziskom z koncertu na jeho poli splatiť dlhy. Pôvodne to bolo menšie stretnutie členov hnutia hippies, ale vďaka jeho manželke Jean a dcére Emily sa z neho stalo podujatie svetového formátu, ktoré každoročne navštívi zhruba 175-tisíc ľudí. Budúcoročný festival sa uskutoční od 21. do 25. júna a vystúpi počas neho napríklad kapela Radiohead.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies